Opvolger Howard Stern exit

Radioactive.blog.nl | Exit voor Diamond Dave [ hew.com ]De radiocarrière van David Lee Roth is voorlopig voorbij. Hij maakte vrijdagochtend zijn laatste show in de zeven radiomarkten waar hij Howard Stern blijvend zou opvolgen. CBS Radio was ontevreden over de prestaties van de voormalige zanger van Van Halen. Na diverse veranderingen aan de show, waarvoor Roth zijn werkgever op de radio uitschold, heeft CBS hem op straat gezet. De opvolging zou al klaarstaan.
Radioactive.blog.nl | David Lee Roth [ davidleeroth.com ]David Lee Roth hoorde het nieuws van zijn ontslag naar eigen zeggen in de auto op weg naar zijn werk. Lekker sociaal dan, dat radiobedrijf. Dat zie je aan de manier waarop ze oud-werknemer Howard Stern onlangs hebben aangeklaagd. ‘Diamond Dave’ heeft intussen gezegd dat zijn ontslag CBS hoe dan ook flink in de buidel moet tasten. Hij wil zijn medialoopbaan voortzetten bij de televisie of satellietradio, meldt Billboard Radio Monitor.

Zijn ochtenduren worden intussen overgenomen door het controversiële duo Opie & Anthony. Zij maken onder meer een show op XM Satellite Radio, de tegenhanger van Sirius Satellite Radio waar concurrent Howard Stern te horen is. Hun voordeel is dat satellietradio buiten de FCC-fatsoensregels voor etherradio valt. En dus kunnen de heren naar hartelust schelden, vloeken en tieren.

Opie & Anthony

Radioactive.blog.nl | Opie & Anthony [ foxnews.com ]De twee shockjocks zouden een tweejarig contract krijgen. Zinnige radio zal het heus niet opleveren, maar dat is ook niet wat Amerikanen willen horen, gezien het aantal luisteraars dat Howard Stern trekt met zijn ongenuanceerde praatjes. Publiciteit zal de stap CBS wél opleveren en ook wel luisteraars die van ‘spraakmakende’ radio houden. Zo maakten ze ooit een live verslag van een paar dat de liefde aan het bedrijven was in een kathedraal in Manhattan.

Onlangs haalden Opie & Anthony nog het nieuws met hun campagne Assault on the Media, waarbij luisteraars moesten inbreken bij live-uitzendingen op andere zenders om reclame te maken voor hun show. Op zich slim bedacht, maar helaas liep het verkeerd af. Een tv-verslaggever werd ontslagen, nadat hij live in de uitzending ging schelden omdat hij onderbroken werd. En een collega werd met een luchthoorn (!) in zijn oor geblazen en liep gehoorschade op. Nou, een geslaagde actie, zeg. En radiomakers hebben natuurlijk geen enkele verantwoordelijkheid…

Lees ook:

Howard Stern spuwt gal bij David Letterman
Opvolger Howard Stern scheldt radiobazen uit
Stern Strikes Back

________________________________________________________________

Lees ook:Opvolger Howard Stern scheldt radiobazen uit
Lees ook:‘Howard Stern terug op FM’
Lees ook:Howard Stern-effect zet door
Lees ook:Stern Strikes Back
Lees ook:XM Satellite Radio: 1,7 miljoen abonnees meer in 2006

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>