Stern Strikes Back

Radioactive.blog.nl | Howard Stern cartoon [ afbeelding Conservativecrust.com ] De Amerikaanse shockjock Howard Stern, bekend om zijn… ehh, ongenuanceerde uitspraken :-) bijt van zich af in de strijd met zijn voormalige werkgever CBS Radio. Die heeft hem aangeklaagd wegens fraude, contactbreuk en het misbruiken van zendtijd voor reclame ten behoeve van zijn huidige programma bij Sirius Satellite Radio. Volgens Stern is de rechtzaak alleen bedoeld als afleiding van de slechte luistercijfers.
Inderdaad zijn de marktaandelen dramatisch gedaald sinds Stern met veel tamtam (en voor een flinke zak geld) overstapte naar het abonneekanaal van Sirius, dat via de satelliet te ontvangen is. Zijn opvolgers doen het een heel stuk minder dan de shockjock, die een luistercijferkanon was voor CBS.

Rockster David Lee Roth en dj Adam Carolla halen maar een fractie van het marktaandeel van Howard Stern’s programma. Zo daalde Free FM in New York, waar Stern’s show onder meer werd uitgezonden, in een maand tijd van 13,8 naar 1,3% in de doelgroep 18-34 jaar.

Zegt toch wel iets over de populariteit van Stern. Amerikanen werpen zich graag op als moraalridders en bewakers van goede zeden, maar stiekem luisteren ze intussen wèl naar zijn show. Dat werd heel mooi neergezet in de film Private Parts over de opkomst van Stern als dj.

De programmaleider van CBS Radio waar Stern in de film mee in de clinch ligt, begrijpt maar niet waarom de shockjock zo hoog scoort (en waarom Stern-háters zelfs lànger luisteren dan zijn fans). Dan geeft een lid van de researchafdeling het antwoord. Bijna alle Stern-luisteraars zeggen namelijk: ‘I wanna know what happens next’…

Lees ook:

Howard Stern spuwt gal bij David Letterman
________________________________________________________________

Lees ook:Howard Stern-effect zet door
Lees ook:Opvolger Howard Stern scheldt radiobazen uit
Lees ook:Shockjock Howard Stern nú gratis en live te horen
Lees ook:‘Howard Stern terug op FM’
Lees ook:Howard Stern spuwt gal bij David Letterman

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>