Opvolger Howard Stern scheldt radiobazen uit

Radioactive.blog.nl | David Lee Roth [ foto CBS ] Howard Stern opvolgen is allesbehalve een eenvoudige opgave, weet David Lee Roth. Toen Stern overstapte naar het abonneekanaal Sirius Satellite Radio, zijn de luistercijfers van de stations waar hij te horen was, gekelderd. Maar wie kritiek heeft op vervanger Roth, wordt voor rott(h)e vis uitgemaakt.
De bazen van CBS Radio, die de voormalige zanger van Van Halen hebben ingehuurd, lijken de wanhoop nabij. Ze deden voorstellen voor verbetering van zijn programma, zoals het inhuren van een vrouwelijke nieuwslezeres (precies zoals Robin Quivers in de Show van Stern), maar daar wil Roth niets van weten.

Hij noemde zijn werkgevers op de radio ‘social retards’ en zei dat hij geen kopie kan (en wil) zijn van Stern: "There’s only one Howard and only one David Lee Roth." Hij beseft dat de Howard-fans met de dj zijn meegegaan en dat hij dus helemaal opnieuw moet beginnen. "Howard took his old audience. We’re after a new one."

CBS is niet blij met de uitspraken van Roth. Maar een insider zei tegen een Amerikaanse krant: "It was his best show ever. It wasn’t very nice, but at least it was enjoyable to listen to." Het lijkt erop dat David Lee Roth wat dat betreft geleerd heeft van Stern, want die lag vaak (live) met de programmadirectie in de clinch. Met als gevolg spraakmakende radio.

Ik denk dat Roth gelijk heeft dat een nieuwe show tijd nodig heeft om te groeien en een eigen publiek op te bouwen. Radio is slow business. Maar of hij die gelegenheid ook zal krijgen, nu de concurrentie flink profiteert? In Boston is de ochtendshow van Matt Siegel op Kiss FM bijvoorbeeld enorm gestegen sinds Howard Stern uit de ether verdween.

Lees ook:

Stern Strikes Back
________________________________________________________________

Lees ook:Stern Strikes Back
Lees ook:Opvolger Howard Stern exit
Lees ook:Howard Stern-effect zet door
Lees ook:‘Howard Stern terug op FM’
Lees ook:Shockjock Howard Stern nĂș gratis en live te horen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>