XM Satellite Radio: 1,7 miljoen abonnees meer in 2006

Zou het dan toch goedkomen met satellietradio in de Verenigde Staten? XM Satellite Radio maakte vrijdag bekend dat het afgelopen jaar 1,7 miljoen nieuwe abonnees heeft binnengehaald. Daarmee zou het bedrijf 7,6 miljoen klanten hebben. Zo komt er blijkbaar aardig wat abonnementsgeld binnen. In elk geval genoeg om Oprah Winfrey voor 55 miljoen dollar drie jaar aan zich te binden. Oprah & Friends zijn overigens niet de enige troef van het bedrijf…

… dat zich profileert met de slogan: Beyond AM. Beyond FM. XM. Het shockjock-duo Opie & Anthony is een andere pijl op de boog van XM Satellite Radio, dat hiermee ook concurreert met die andere satellietaanbieder, Sirius. Daar verdient Howard Stern een aardige oudedagvoorziening met zijn show.

Effect

Ondanks het succesvolle jaar mag XM Satellite Radio oppassen, want hun concurrent is booming. In een enorm tempo, zelfs. Sirius Satellite Radio sloot 2006 weliswaar af met 'slechts' 6 miljoen abonnees, maar een jaar eerder waren dat er nog maar 3,3 miljoen – een groei van 82 procent! Het Howard Stern-effect?

Bron: Radio & Records

Zie ook:
Satellietradio: concurrent voor (digitale) etherradio?
TV-koningin Oprah Winfrey nu ook op de radio
Wel rook, geen Stern
________________________________________________________________

Lees ook:Satellietradio: concurrent voor (digitale) etherradio?
Lees ook:Amerikaanse satellietradiobedrijven gaan fuseren
Lees ook:Hoe rooskleurig is de toekomst van Sirius Satellite Radio?
Lees ook:Wel rook, geen Stern
Lees ook:TV-koningin Oprah Winfrey nu ook op de radio

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “XM Satellite Radio: 1,7 miljoen abonnees meer in 2006

  1. FL

    Die miljoenen abonnees vallen over de hele USA gezien nogal mee. Maar satelliet radio is idd groeiende, je schijnt er ook in de auto naar te kunnen luisteren, heb ik begrepen. Biedt perspectief misschien?

      /   Reply  / 
  2. jaap

    ok

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>