‘Giel Beelen is de beste dj’

In aanloop naar twee belangrijke radioprijzen, de Marconi Awards en de Gouden RadioRing, vroeg ik op Radioactive al welke radiomaker het meeste kans maakt op de titel ‘beste dj’. Wordt het weer het bekende rijtje waarin de namen van Giel Beelen en Edwin Evers standaard hoog genoteerd staan? Als je het aan de lezers van Vara Gids vraagt, dan is het duidelijk dat Giel de beste Nederlandse radio-dj is. Wellicht zijn de Vara-leden niet representatief voor alle radioluisteraars, maar de poll komt uit een leuk artikel uit het programmablad van de publieke omroep.


De Vara hield een enquête onder de lezers van VARAgids Avondeditie waarin gevraagd werd wie volgens hen de beste radio-dj is. Giel Beelen (3FM) eindigde zoals gezegd bovenaan, nog voor Edwin Evers (Radio 538) en die andere Vara-corryfee Rob Stenders (3FM).

De poll werd gehouden voor de radiospecial die deze week in de gids van de Vara te lezen is. Erg leuk zoveel aandacht voor radio, want meestal staan dat soort programmabladen grotendeels in het teken van televisieshows. Mocht je de VARAgids (nummer 34, 22-28 augustus) nog tegen komen, blader dan eens naar pagina’s 20 en 21. Daar is een foto te zien van de 3FM-studio met uitleg van alle apparatuur waar de dj’s dagelijks mee werken.

Grappige onthulling van Giel Beelen over de radiostudio: naast alle standaardapparatuur neemt de dj ook een zelfgemaakte computer mee. Die pc heeft Beelen tien jaar geleden samen met een vriend gemaakt en het apparaat is ingericht op één speciaal ding: heel snel een geluidje laten horen. De zelfgemaakte computer zit dus vol met geluiden van dieren, roffels, melodietjes et cetera die je veelvuldig voorbij hoort komen in de ochtendshow van -volgens de Vara-lezers- ‘de beste dj’.

Meer foto’s van de 3FM-studio vind je trouwens ook in deze reportage die Radioactive vorig jaar zomer maakte.

Lees ook:Lezers Radioactive: Giel Beelen liever alleen op de radio
Lees ook:Meeste mensen luisteren in de auto naar de radio
Lees ook:“Laat Edwin Evers maar snel weer terugkomen”
Lees ook:Bekende namen favoriete invallers
Lees ook:Jensen, Curry en Van Inkel mogen terugkomen

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “‘Giel Beelen is de beste dj’

  1. Erik

    Beelen: ‘beste DJ’. Laat me niet lachen!
    Als er op dit moment een slechte, media-geile, radiomaker in Hilversum rond loopt is het Giel Beelen wel.
    Meneer heeft totaal geen gevoel voor balans in zijn programma’s. Na 20 minuten oeverloos gelul is het zo af en toe tijd voor een plaatje. 3FM is immers een popzender. Giel denkt daar anders over.
    Maar ja, wat wil je als de VARA je werkgever is. Deze omroep presteert het al jaren lang om bekende namen (lees: theatermakers die geen kaas van het vak radiomaken hebben gegeten) achter de microfoon te zetten. Dan is het eigenlijk niet zo gek dat je alleen maar programma’s maakt waarin het niet om het programma (en dus een format; de VARA heeft van dit woord nog nooit gehoord) maar om de ‘presentator/-trice’ draait.
    Bij deze een oproep: VARA-directie zet nu eens vakbekwame, liefde voor het medium radio-makende, mensen achter de microfoon. Geef het echte talent van Nederland eens een kans en laat die ‘bekende theaternamen’ gewoon op het podium staan. Dan zijn wij, de luisteraars van 3FM, maar ook het theaterpubliek weer blij.

      /   Reply  / 
  2. Arjen

    Gozer. Alsjeblieft. Dat je misschien jalours bent op Giel dat je niet zoveel verdient als hem of niet zo’n mooi baantje hebt als hem wil niet zeggen dat je em ff tot de grond af moet branden. Tuurlijk, het is jou mening. Maar hij is wel een van de famous 3 drie die waarschijnlijk buiten de Balkenende norm gaat vallen én een van de best beluisterde ochtendshows. Natuurlijk ben ik nog grotere fan van Rick van Velthuysen maar Giel is zeker een talent.

      /   Reply  / 
  3. Daniël

    Alsjeblieft zeg, Erik, ik vind het best dat je Giel slecht vind, maar bedenk ook dat er (blijkbaar) ook honderdduizenden mensen zijn die hem wél goed vinden, en dat ook die mensen hun mening mogen uiten.

      /   Reply  / 
  4. KRIS

    Geweldige DJ. Blijft ook lekker normaal doen. Komt keurig elke dag opdagen. Boeiend programma.

    Ps Even ter illustratie: Ik heb goede smaak!

      /   Reply  / 
  5. Ben

    Kort en duidelijk, Beelen is een enorme egosukkel, irritant, ikke ikke ikke, hij moet van de radio af en tv ook, liever vandaag dan morgen

      /   Reply  / 
    1. internep

      als al deze djs weer dood zijn zit de volgende kwallen generatie alweer op de kwallen dj stoel.ze zijn of worden allemaal het zelfde

        /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>