FunX met team naar Olympische Spelen in Beijing

Jongerenzender FunX vertrekt volgende week met een team van vier mensen naar Beijing. Vanaf 8 augustus brengen zij live verslag van de persoonlijke verhalen van de Nederlandse sporters op de Olympische Spelen. Daarnaast gaat FunX in Beijing op zoek naar de Chinese urban muziekcultuur. Luisteraars worden op de hoogte gehouden van de laatste sportieve en muzikale ontwik-kelingen in China.

Dat gebeurt via reports, live call-ins, blogs en filmpjes die te zien zijn op de speciaal voor de gelegenheid gelanceerde site Funxinchina.nl.

Wat weinig mensen weten is dat China een ver ontwikkelde popmuziek-cultuur heeft. Steeds meer muziek uit het Olympische land wordt beïnvloed door de westerse muziektrends als rap en reggae, maar natuurlijk wel met behoud van Chinese eigenaardigheden en invloeden. Pure nieuwsgierigheid is voor FunX reden om de ontwikke-lende muziekbusiness in China in kaart te brengen.

Muziekjournalist Reinout van Gendt brengt verslag uit van zijn muzikale ontdekkingsreis in China. Hij bezoekt diverse clubs, platen-maatschappijen en interviewt verschillende artiesten van Chinese bodem om meer inzicht te krijgen in de snel groeiende muziekcultuur van het Aziatische land.

Daarnaast verslaat sportverslaggever Delano Limaheluw namens FunX de Olympische Spelen in China. Hij interviewt sporters over hun voorbereidingen en prestaties. Daarnaast trekt hij de stad in om reportages te maken van de sfeer onder bezoekers van de Olympische Spelen.

Meer berichten over Olympische Spelen:
> Radioactive.blog.nl/olympische-spelen

Lees ook:FunX ontdekt: Muziek Kanye West verboden in China
Lees ook:Edwin Evers zoekt hulp voor de catering
Lees ook:227 uur RadiOlympia vanuit Peking
Lees ook:Edwin Evers maakt zich boos over boycot OS
Lees ook:Ticket For Tibet live op Kink FM

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>