227 uur RadiOlympia vanuit Peking

De NOS is in augustus met bijna 90 medewerkers aanwezig in Peking om daar verslag te doen van de Olympische Spelen van 2008. Vanuit het Holland Heineken House maakt de NOS 17 dagen radio onder de naam 'RadiOlympia'. In totaal gaan de mensen van de NOS op locatie 227 uur aan radio maken. Door het tijdsverschil met China begint RadiOlympia elke dag al om 3 uur 's nachts.

Al sinds de OS van 1984 maakt Radio 1 'RadiOlympia', maar deze editie komt de radioverslaggeving voor het eerst helemaal live vanaf locatie. De Olympische radio wordt gemaakt vanuit het Holland Heineken Huis en de uitzendingen van RadiOlympia zijn elke Olympische dag van 3:00 tot 17:00 uur te horen op Radio 1.

De aftrap van RadiOlympia is op zaterdag 8 augustus tussen 14:00 en 17:00 uur. In de eerste uren wordt verslag gedaan van de opening van het sportevenement. Vanaf 9 augustus beginnen de marathon-uitzendingen die zoals gemeld 14 uur per dag duren.

De Olympische Spelen in China gaan op 8 augustus 2008 van start. Bekend is dat naast alle verrichtingen van de NOS ook de ochtend-show van 538-dj Edwin Evers live vanuit China zal komen. Vanaf nu zijn alle radiogerelateerde berichten over de Olympische Spelen op dit blog terug te vinden onder: Radioactive.blog.nl/olympische-spelen

[ Voor de slimme narekenaars: 17 dagen x 14 uur = 238 uur radio; echter, de eerste dag wordt er maar drie uur RadiOlympia gemaakt, waardoor het totaal 227 uur is ]

Lees ook:FunX met team naar Olympische Spelen in Beijing
Lees ook:Edwin Evers met vakantie, Humberto Tan valt in
Lees ook:Ticket For Tibet live op Kink FM
Lees ook:Edwin Evers maakt zich boos over boycot OS
Lees ook:FunX ontdekt: Muziek Kanye West verboden in China

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>