Lokalo van de week: Glow FM

Nieuw op RadioActive: Lokalo van de week. Elke week belichten we een lokale omroep ergens in Nederland. Deze week is dat: Glow FM, de lokale omroep van de gemeente Geldrop-Mierlo.

De Stichting Lokale Omroep Geldrop-Mierlo begon in 2007 met uitzenden. Tot en met 2010 werd dat gedaan onder de naam ‘Plus FM’. In 2011 werd de naam veranderd in Glow FM en werd de slogan ‘Het Licht in Zuid-Oost Brabant’ in gebruik genomen. Een jaar later werd de omroep overgenomen door Studio040 (De lokale omroep van Eindhoven, red.). Het doel van de overname was Glow FM tot jongerenzender te benoemen, terwijl Studio040 zich voortaan zou richten op volwassenen.

De lokalo zendt 24 uur per dag uit, en beschikt over een eigen non-stop. Glow FM heeft een goedgevulde programmering met weinig non-stop muziek door de week en veel constante programma’s. Zo is de programmering doordeweeks (bijna) elke dag gelijk. De programmering sluit goed aan bij het jongerenleven, met in het weekend ook ‘s nachts uitzendingen.

Op de website is nieuws, verzorgd door Studio040, te lezen. De website sluit goed aan bij de doelgroep met vrolijke kleuren, en precies de informatie die luisteraars zoeken. Er is niet veel te vinden op de website, maar wat er te vinden is sluit naadloos aan bij de interesses van jongeren.

De studio van Glow FM

Glow FM  is te ontvangen via 94.0 FM in de ether rondom Eindhoven. Er is geen kabelfrequentie maar alle uitzendingen zijn natuurlijk te beluisteren via het internet. Ook beschikt de omroep over een eigen app.

Heb jij een suggestie voor een lokale omroep? Geef het dan door via een reactie onder dit bericht!

Lees ook:Lokalo van de week: Omroep 527
Lees ook:Lokalo van de week: RTV Noordoost-Friesland
Lees ook:Lokalo van de week: N1
Lees ook:Lokalo van de week: OPEN Rotterdam
Lees ook:Lokalo van de week: OOG

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>