Lokalo van de week: OOG

Nieuw op RadioActive: Lokalo van de week. Elke week belichten we een lokale omroep ergens in Nederland. Deze week is dat: OOG, de lokale omroep van Groningen.

De Omroep Organisatie Groningen bestaat al sinds 1982. De oprichting had te maken met de gemeenteraadsverkiezingen dat jaar en met het feit dat het gemakkelijker werd voor (lokale) omroepen om uit te zenden. De eerste uitzending was alleen voor de televisie en duurde 7 uur. In 1984 begon Radio Stad uit te zenden. Met 150 vrijwilligers werden van 7 uur ‘s ochtends tot middernacht programma’s gemaakt. Met het verkrijgen van een etherfrequentie werd de naam in 1987 veranderd in OOG Radio.

Tegenwoordig zendt OOG Radio 24 uur per dag uit. Van 7 uur ‘s ochtends tot 18 uur ‘s avonds is er veel aandacht voor lokaal nieuws afgewisseld met muziek. De muziek die het station uitzendt past bij de jonge Stadjer (inwoner van Groningen, red.) en studenten. In de avond is er ruimte voor doelgroepenprogramma’s. Ook worden ‘s avonds programma’s gemaakt voor jazz-, hiphop-, country- en danceliefhebbers.

Op zaterdag richt OOG zich op jongeren met muziekprogramma’s volgens het hitradio-principe. Op zondag is er ruimte voor de gelovige luisteraar met religieuze muziek en kerkelijke uitzendingen. Ook op zondag wordt er 3 uur radio gemaakt voor senioren door de Regionale Senioren Omroep. Van 14 tot 17 uur wordt live verslag gedaan van wedstrijden in OOG Sport.

Voor het laatste nieuws uit Groningen kunnen luisteraars (en kijkers) zich ook wenden tot de website van OOG. De website wordt dagelijks bijgehouden met het laatste nieuws door een nieuwsredactie. Ook voor sportnieuws, 112-nieuws en nieuws uit de wijken kunnen Stadjers terecht op de website.

De studio van OOG Radio

OOG  is te ontvangen via 106.6 FM in de ether in Groningen en een groot deel van de provincie. Op de kabel zenden ze uit op 105.5 FM. De tv-zender is te vinden in Groningen op kanaal 7, in de provincie ook digitaal op kanaal 40.

Heb jij een suggestie voor een lokale omroep? Geef het dan door via een reactie onder dit bericht!

Lees ook:Lokalo van de week: OPEN Rotterdam
Lees ook:Lokalo van de week: N1
Lees ook:Lokalo van de week: Omroep 527
Lees ook:Lokalo van de week: RTV Noordoost-Friesland
Lees ook:Nominaties ‘Lokale Omroep van het Jaar’ bekend

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>