Lokalo van de week: RTV Noordoost-Friesland

Nieuw op RadioActive: Lokalo van de week. Elke week belichten we een lokale omroep ergens in Nederland. Deze week is dat: RTV Noordoost-Friesland.

De lokale omroep Noordoost-Friesland bestaat al sinds 1986. Toen werd de¬†Stichting Streekomroep Noordoost Friesland opgericht die opereerde onder de naam ‘RTV NOF’. De lokalo zendt uit via een kabelkrant en een radiozender. Beiden zijn in een groot deel van Friesland te ontvangen.

De radiozender zendt 24 uur per dag uit met op werkdagen elk half uur een lokaal en nationaal nieuwsbulletin. ‘s Avonds komen er doelgroepprogramma’s voorbij die zich richten op geestelijke, country, Amerikaanse, Nederlandse en Friese muziek. Voor sportliefhebbers zijn er live-verslagen van wedstrijden.

Op de website van de omroep is het laatste nieuws uit Dongeradeel, Dantumadiel en Kollumerland te lezen. Alle vormen van media worden verzorgd door een grote groep enthousiaste vrijwilligers uit de gemeentes zelf.

De radiostudio van RTV NOF

RTV NOF is te ontvangen in Dokkum op 107 FM en in Kollum op 105.8 FM in de ether. Op de kabel zenden ze uit op 100.4 FM. De kabelkrant is te vinden op kanaal 20 in noordoost-Friesland.

Heb jij een suggestie voor een lokale omroep? Geef het dan door via een reactie onder dit bericht!

 

Lees ook:Lokalo van de week: Omroep 527
Lees ook:Lokalo van de week: Glow FM
Lees ook:Lokalo van de week: N1
Lees ook:Lokalo van de week: RTV Maas en Mergelland
Lees ook:Hoop op doorstart Omroep Zwolle

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>