Lokalo van de week: Omroep 527

Nieuw op RadioActive: Lokalo van de week. Elke week belichten we een lokale omroep ergens in Nederland. Deze week is dat: Omroep 527, de lokale omroep van de gemeente Noordoostpolder.

De Stichting Lokale Omroep Noordoostpolder werd opgericht in 1985. In dat jaar besloot een aantal inwoners een legale lokale omroep op te richten. Dankzij een advertentie in de krant kwamen 40 geïnteresseerden bij elkaar. Zij werden uiteindelijk de grondleggers van Radio Noordoostpolder. In 1986 werd begonnen met uitzenden, bijzonder was dat de medewerkers de studio zelf betaald hebben. Sinds 1988 zendt de lokalo, als 1 van de 1e  lokale omroepen, via de ether uit. In 2014 ging Radio Noordoostpolder samen met RTV NOP en werd de naam  in ‘Omroep 527′ veranderd.

De lokale omroep van de Noordoostpolder zendt 24 uur per dag uit, waarbij vermeld moet worden dat er op bepaalde tijden andere zenders doorgegeven worden. Zo wordt ‘s ochtends en aan het eind van de middag Omroep Flevoland doorgegeven. ‘s Avonds wordt Met het oog op Morgen uitgezonden. Daarbuiten zijn er programma’s voor liefhebbers van jazz, klassieke muziek en meer. Er is (bijna) geen sprake van doelgroepprogramma’s bij Omroep 527.

Op de website is weinig nieuws te vinden. Het nieuws dat er is wordt verzorgd door Omroep Flevoland. Op de website staat sowieso weinig informatie (wel een hele geschiedenis van de omroep), deze lijkt dan ook in 1985 te zijn blijven hangen.

De studio tijdens een Glazen Huis-actie

Omroep 527  is te ontvangen via 105.2 FM in de ether in de gemeente Noordoostpolder. Op de kabel zenden ze uit op 104.1 FM.

Heb jij een suggestie voor een lokale omroep? Geef het dan door via een reactie onder dit bericht!

Lees ook:Lokalo van de week: Glow FM
Lees ook:Lokalo van de week: RTV Noordoost-Friesland
Lees ook:Lokalo van de week: N1
Lees ook:Lokalo van de week: OPEN Rotterdam
Lees ook:Lokalo van de week: OOG

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>