Lokalo van de week: N1

Nieuw op RadioActive: Lokalo van de week. Elke week belichten we een lokale omroep ergens in Nederland. Deze week is dat: N1, de lokale omroep van Nijmegen.

De lokale omroep N1 bestaat sinds 2008. Daarvoor had Nijmegen ook een lokale omroep maar deze besloot in 2007 zijn activiteiten te staken. Stichting Waalstad Media kreeg toen de licentie van het Commissariaat voor de Media en zij besloten onder de naam ‘RTV Nijmegen1 Radio & TV’ uit te gaan zenden. In 2013 is de naam veranderd naar N1.

N1 Radio zendt 24 uur per dag uit en brengt een mix van lokaal nieuws afgewisseld met muziek. De zender heeft elke werkdag dezelfde programma’s wat zorgt voor een constante programmering. In tegenstelling tot andere lokale omroepen zendt N1 weinig Doelgroepprogramma’s uit. Wel is er ‘s weekends een sport-uitzending en een gezondheids- en lifestyle programma dat op meerdere lokale omroepen uitgezonden wordt.

Ook houdt N1 een website bij die voorzien wordt van het laatste nieuws, columns biedt en informatie over het uitgaansleven. Je mening kun je laten horen via een Poll die wekelijks bijgewerkt wordt.

De radiostudio van N1

N1 is te ontvangen via 107.8 FM in de ether in groot Nijmegen en 106.8 FM in Dukenburg en Lindenholt. Op de kabel zenden ze uit op 93.1 FM. De TV-zender is te vinden in Nijmegen op kanaal 14.

Heb jij een suggestie voor een lokale omroep? Geef het dan door via een reactie onder dit bericht!

Lees ook:Lokalo van de week: Omroep 527
Lees ook:Lokalo van de week: RTV Noordoost-Friesland
Lees ook:Lokalo van de week: OOG
Lees ook:Lokalo van de week: Glow FM
Lees ook:Nominaties ‘Lokale Omroep van het Jaar’ bekend

1 Reacties // Reageer

One thought on “Lokalo van de week: N1

  1. henk jansma

    halo ik en gretha willen wel een keer hilversum 3 zien, dat vinden wei een fet goede lokale omroepp. gr henk volch mei ook op twitter @henk_grunn

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>