Fotoverslag eerste editie Kermis FM

1,4 Miljoen bezoekers, 170.000 kilo afval en 35.000 liter urine. Dat is de eindstand van tien dagen Tilburgse kermis. Maar de grootste kermis van de Benelux heeft nog meer opgeleverd: Tussen de attracties in het centrum van de Brabantse stad stond de studio van Kermis FM. De tijdelijke radiozender is een idee van Arno Leblanc en Martijn Planken. Met de hulp van onder meer de gemeente Tilburg werd Kermis FM opgezet. Radioactive Blog ging zondag, op de laatste dag, langs in de hete studio op de Heuvel in Tilburg.

Door: Jorn Agterberg

De Tilburgse kermis is meer dan een paar attracties bij elkaar, het is één van de grootste evenementen in Nederland en zelfs de grootste kermis van de Benelux. Ongeveer een jaar geleden kwam het idee voor een tijdelijke radiozender tijdens dit grote evenement. Het projectteam van Kermis FM bestond uit Arno Leblanc, Bart Jan Cune, Daniëlle Gordens, Elger van der Wel, Erik Wieberdink, Martijn Planken, Patrick Kokx en Richard van den Beld. 

In totaal hebben tientallen mensen meegewerkt aan het radioproject, waaronder studenten van de BNN University (partner van Kermis FM). Samen werkten ze bijna een jaar lang aan de voorbereidingen voor het radiostation. Een samenwerking met de gemeente en met BNN heeft geleid tot tien dagen mooie radio vanaf de kermis.

De vakantietijd en het mooie weer trok heel veel bezoekers naar het centrum van Tilburg. Op de laatste dag van Kermis FM nam Radiaoctive een kijkje in de radiostudio, dat door de opzet met een glazen wand een beetje aan het Glazen Huis van 3FM doet denken. In de studio liep de temperatuur -ondanks twee airco’s die op volle toeren draaien- op tot boven de 36 graden. Dus niet alleen de hits op Kermis FM waren heet )

Hieronder staat het fotoverslag van het bezoek aan Kermis FM. Met hartelijke dank aan Thomas de Leeuw voor de foto’s!


Voor de St. Jozefkerk op de Heuvel in Tilburg stond de studio van Kermis FM.


De unit waar de studio van Kermis FM in zat, is aan één kant volledig voorzien van ramen zodat voorbijgangers goed naar binnen konden kijken.


Op het moment van het bezoek aan de studio waren Bart Jan Cune (3FM NOS Headlines) en Ramon Muller (van de Grote Marc en Ramon Show) bezig met presenteren op Kermis FM.


Bart Jan en Ramon krijgen assistentie bij het brengen van de verkeersinformatie.


Voor Bart Jan en Ramon maakte 3FM-dj Domien Verschuuren drie uur lang radio op Kermis FM.


De gehuurde studio vanuit waar tien dagen lang radio is gemaakt vanaf de Tilburgse kermis. De zender was in Tilburg te ontvangen via 107.0 FM, daarbuiten via internet.


Elger van der Wel spreekt Bart Jan Cune nog even snel wat toe voordat hij on air gaat.


Voorbijgangers draaien allemaal even hun nek om naar de studio van Kermis FM te kijken. Situaties dat horden mensen zich tegen de studioruit aan wilden drukken, zoals bij het Glazen Huis, deden zich niet voor in Tilburg. Desalniettemin maakten de dj’s leuke taferelen mee, vooral ‘s nachts wanneer de meeste passanten redelijk dronken waren. Zo toonde een vrouw haar blote borsten aan de dj’s… Een ander meisje kwam ‘Het is een nacht’ van Guus Meeuwis zingen.


Naast de uitzendstudio bevond zich de redactieruimte. Ook daar was het zweten geblazen en niet alleen vanwege de beperkte capaciteit van de airco’s… Er werd hard gewerkt om de programma’s voor te bereiden, om alle nieuwsbulletins op tijd af te krijgen en natuurlijk ook om de website actueel te houden.


Interne instructies die mij deden lachen. Wil je je oorsmeer van het oortje afhalen? )


Na een uur verliet uw redacteur (foto) het studiocomplex weer. Om zelf nog even een rondje kermis te doen!

Met het einde van de Tilburgse kermis is het ook redelijk stil op Kermis FM. Op de website van het station is een audioblog bijgehouden en daar kun je de leukste en beste fragmenten van ‘tien dagen in Tilburg’ terugluisteren.

Gezien de positieve reacties op deze eerste editie van Kermis FM hebben de organisatoren goede hoop dat het station er in 2010 gewoon weer staat!

Update: Kermis FM keert volgend jaar terug

Lees ook:Kermis FM start met Johan Verschuuren en Gebroeders Ko
Lees ook:Laatste dag Kermis FM op Tilburgse kermis
Lees ook:Kick-off Kermis FM vrijdagmiddag in Tilburg
Lees ook:Kermis FM keert volgend jaar terug
Lees ook:Grote namen op Kermis FM

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Fotoverslag eerste editie Kermis FM

  1. Pingback: Laatste dag Kermis FM op Tilburgse kermis | Radioactive

  2. Pingback: Kick-off Kermis FM vrijdagmiddag in Tilburg | Radioactive

  3. Pingback: Coen en Sander op Roze Maandag live vanuit Tilburg | Radioactive

  4. Pingback: The Rocketeers maakt jingles voor grootste kermis Benelux | Radioactive

  5. Pingback: Overzicht 2009: Dit mocht je niet missen! | Radioactive

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>