Gordon’s radiodroom spat nu al uiteen

Na zijn vertrek als radio-dj bij 538 had zanger en presentator Gordon grootse plannen met OZ Radio. ‘Zijn’ radiostation met ‘vrolijke feel gay music’ zou zelfs een plekje in het publieke bestel moeten krijgen. Maar het heeft niet zo mogen zijn. OZ Radio houdt namelijk op te bestaan. Op donderdag, de laatste dag van het jaar, zullen op het radiostation de laatste klanken te horen zijn. Geld zou een gezonde toekomst van OZ Radio is de weg staan.

In augustus 2008 startte Gordon met zijn homozender OZ Radio en al snel kwam de zanger met het idee om de zender om te vormen tot een publieke omroep.

Onvoldoende steun uit de homogemeenschap deed Gordon besluiten om dat laatste idee toch niet door te zetten.

Daarnaast trok Talpa de stekker uit Radio Digitaal, het online radioplatform waar OZ Radio in opgenomen was, en dat kwam de distributie van OZ niet ten goede. De radiozender is sinds begin 2009 te beluisteren op ozradio.nl en destijds zou er vanuit dertien landen interesse zijn om het concept van OZ Radio te vertalen naar andere landen. Blijkbaar heeft dat zich niet weten uit te betalen, want OZ Radio zal het nieuwe jaar niet halen.

Gordon stopt met OZ Radio omdat de kosten niet meer opwegen tegen de opbrengsten. In een reactie op het beëindigen van OZ Radio zegt Gordon:  ”Ik wil alle luisteraars bedanken en wens iedereen een muzikaal en gelukkig 2010!“.

Het was een nobel streven van Gordon om een radiozender te starten voor een specifieke doelgroep, maar het heeft niet opgeleverd wat hij en de mensen er omheen er van verwacht of gehoopt hadden. De radiodroom van Gordon spat daarom al na amper een jaar uiteen…

ZIE OOK OVER OZ:
- Radio Digitaal stopt, OZ Radio blijft bestaan
- Gordon initiatiefnemer van radiozender voor homo’s
- Gordon wil met OZ Radio het publieke bestel in

Lees ook:OZ Radio blijft bestaan
Lees ook:Gordon wil met OZ Radio het publieke bestel in
Lees ook:Gordon loopt leeg over Robert Jensen
Lees ook:Radio Digitaal stopt, Juize van de kabel en meer
Lees ook:Gordon houdt het nu al weer voor gezien als dj

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Gordon’s radiodroom spat nu al uiteen

  1. Kees

    Tja, alles wat Gordon verzint of aanraakt pleurt vroeg of laat uitelkaar. Het is de laatste jaren niets anders met Gordon.

      /   Reply  / 
  2. Mark

    Alsof er homomuziek bestaat voor een vastafgebakende, kenbare doelgroep: de homo.

    Dé homo bestaat niet, waardoor deze niche wel erg klein is, want wie luistert er nou dag in dag uit naar dezelfde beperkte feestmuziek van OZ?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>