Radio Digitaal stopt, Juize van de kabel en meer

Het online platform voor webstations, Radio Digitaal, lanceerde de ene nieuwe zender na de andere. Recent kwamen daar nog een comedy- en een jazz-kanaal bij, maar Radio Digitaal stopt ermee. Een aantal stations verhuist naar de websites van Radio 538 en Radio 10 Gold, waaronder Juize.FM dat per 1 december van de kabel verdwijnt.

Het radiostation Juize.FM zal vanaf 1 december 2008 niet meer via de kabel, maar via de website van Radio 538 te beluisteren zijn. Lief-hebbers van R&B en hiphop muziek moeten dus verhuizen naar het internet en op zondagavond tussen 20:00 en 0:00 uur kunnen ze nog luisteren naar 'Juize' op Radio 538.

Daarnaast is besloten om diverse radiostations die momenteel te beluisteren zijn op het digitale platform Radio Digitaal, voortaan aan te bieden via de website van zowel Radio 538 als Radio 10 Gold. Hiermee blijven de best beluisterde onderdelen van Radio Digitaal actief. Denk aan zenders als '538 Non stop 40', '538 Dance Department' en '60/70's 10 Gold'.

Oorzaak

Eigenaar Talpa Radio ziet verschillende oorzaken voor de gemaakte keuzes. Juize.FM heeft nooit een FM-frequentie verkregen, waardoor het vrijwel onmogelijk is op te boksen tegen de groeiende concurren-tie. Talpa Radio geeft nog een flinke sneer in de richting van de politiek en SLAM!FM, want zo zegt het bedrijf in het persbericht over het opboksen tegen de concurrentie: Hierbij spelen de door 'Den Haag' verstrekte vergunningen aan zenders als FunX en SLAM!FM een belangrijke rol, evenals de invulling die door zulke zenders aan hun vergunning wordt gegeven. Daarbij worden sommige voorwaarden aantoonbaar niet nageleefd.

Oei! Die laatste zin lijkt mij meer dan duidelijk. Geen commentaar.

OZ Radio

Het recent gestarte homostation OZ Radio van Gordon wordt ook aangeboden via Radio Digitaal. Dat leek in eerste instantie een mooi platform om snel populariteit te winnen, maar door de beslissing van Talpa Radio om te stoppen met Radio Digitaal, is de toekomst van OZ Radio ook onzeker. En dat terwijl Gordon grote plannen heeft met OZ, hij wil er zelfs mee het publieke bestel in.

Zie ook over Radio Digitaal:
- Kersthits.nl, daar heb je ze (al) weer
- Gordon wil met OZ Radio het publieke bestel in

Lees ook:OZ Radio blijft bestaan
Lees ook:Radio Digitaal lanceert compacte webradiospeler
Lees ook:“Digitaal gadget is een succes”
Lees ook:Juize.FM wil op kabel in Groningen en Drenthe
Lees ook:Gordon wil met OZ Radio het publieke bestel in

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Radio Digitaal stopt, Juize van de kabel en meer

 1. Bart

  Ik neem aan dat radio 538 kersthits.nl ook overneemt, want dat radiostation behoort in november en december tot een van de best beluisterde radiostations van radio digitaal.

    /   Reply  / 
 2. Erwin

  Domme beslissing om met het platform te stoppen, net nu internetradio als nooit te voren echt begint te leven. Ook als het gaat om mobiele internet radio ontvangst.
  Verder is men pas nog gestart met een comedy radio kanaal en een smooth jazz kanaal. Allebei kanalen met een toegevoegde waarde. Ik zou het zonde vinden als deze kanalen nu weer gaan verdwijnen. Hopelijk zullen deze kanalen wel te beluisteren blijven desnoods onder een andere ‘paraplu’.
  Wat betreft Slam FM kan ik ze daar volkomen gelijk in geven. Het is gewoon een feit dat men de regels aan hun laars lapt. Dit geld ook voor FunX inderdaad.

    /   Reply  / 
 3. Kokstra

  Het werkt niet in Firefox, je kunt alleen via de website luisteren en niet via je mediaplayer of zelfs een popup of iets dergelijks. Is natuurlijk ook niet echt luistervriendelijk op die manier.

    /   Reply  / 
 4. Jasper

  Goh, grappig zeg. Als je Talpa moest geloven ging het al die jaren geweeeeeeeeldig met Radio Digitaal. Mensen die daar ietwat sceptisch over waren werden weggezet als mensen die het niet begrepen. Blijkt toch uiteindelijk dat Radio Digitaal een bodemloze put was.

    /   Reply  / 
 5. Michael van Os

  Oeps, ik bekeer me weer tot de reclame. Fijne dagen!

    /   Reply  / 
 6. Jorn Agterberg Auteur

  Haha goed idee Michael! Maar je reacties zijn altijd welkom hoor! Jij ook fijne dagen!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>