Top 2000 Jubileumeditie 2008 nadert ontknoping

Het begon met een leuk idee om voor de start van het nieuwe millennium een overzicht te maken van de tweeduizend beste nummers ooit gemaakt. De Top 2000 was geboren en groeide uit tot een jaarlijks terugkerend radio-evenement, een instituut, een fenomeen. Voor je er erg in hebt, zijn we negen jaar verder en viert Radio 2 het tienjarig bestaan van de Top 2000 met een speciale jubileumeditie. 144 Uur non-stop de lijst uitzenden, het lijkt heel lang, maar je voordat je het weet is het alweer voorbij! Vandaag, 31 december nadert de Top 2000 (editie 2008) haar ontknoping.


Die ontknoping vindt op Oudjaarsdag even voor middernacht plaats. De nummer een is geen verrassing, want de jubileumlijst van de Top 2000 is samengesteld op basis van alle stemmen van de negen voorgaande edities. En dus staat ‘Bohemian Rhapsody’ van Queen opnieuw op de eerste plaats. Met de laatste klanken van Queen kunnen we aftellen naar 2009.

Voordat de Top 2000 haar grande finale bereikt, zijn er nog bijna 200 platen te draaien. Vannacht begon Radio 2-presentator Ron Stoeltie de laatste dag van de lijst met nummer 288. Even na 14:00 uur woensdagmiddag bereikt de Top 2000 de top honderd. En daarna hoor je eigenlijk alleen nog maar goede nummers. De volledige lijst vind je via deze link en meer berichten over de Radio 2 Top 2000 vind je hieronder.

Geniet nog van de laatste uren van de Top 2000, want straks moet je weer een jaar minus zes dagen wachten op de volgende editie!

Zie ook over de Top 2000:
- Dit is ‘m: de Radio 2 Top 2000 editie 2008
- Top 2000 van Radio 2 ook via mobiel te volgen
- Zelf een Platenkoffer samenstellen voor de Top 2000
- Top 2000 à gogo weer van start op televisie

Lees ook:Top 1000 allertijden van start op Radio Veronica
Lees ook:Top 2000 2014 is bekend
Lees ook:Populaire Top 1000 Allertijden nadert ontknoping
Lees ook:Dit is ‘m: de Radio 2 Top 2000 editie 2008
Lees ook:Anita Meyer op 1 in HOMO 100 van 2010

1 Reacties // Reageer

One thought on “Top 2000 Jubileumeditie 2008 nadert ontknoping

  1. Hessel Hemstra

    Sinds een jaar of zeven sta ik als docent voor leerlingen in het VMBO. Veelal leerlingen die van Nederlandstalige muziek houden. Op de vraag welke muziek ik dan wel mooi vond antwoordde ik dat Pink Floyd toch wel een favoriet was. Uit het antwoord blijkt dat popmuziek van alle generaties is: ‘Pink Floyd, daar luistert mijn vader ook veel naar, maar dat is ook mooie muziek’ met de nadruk op ook.

    Hessel
    Drachten

      /   Reply  / 
  2. Pingback: ‘Top 2000 In Concert’ ook via Radio 2 te volgen | Radioactive

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>