Top 1000 allertijden van start op Radio Veronica

ACTUEEL: Top 1000 Allertijden – editie 2008

Op zondag is de 2007-editie van de Top 1000 Allertijden van start gegaan bij Radio Veronica. Tot en met 15 december kunnen mensen genieten van de 1.000 beste nummers ooit gemaakt, althans volgens de luisteraars van Veronica. Het uitzenden van alle nummers van de lijst duurt nog tot zaterdag 15 december. De Radio 2 Top 2000 wordt vaak de lijst der lijsten genoemd, maar die eer is eigenlijk aan Veronica.

Het was namelijk Radio Veronica dat in 1968 startte met de ‘Top 100 Allertijden’. Die lijst werd door muziekliefhebbers ook wel omschreven als ‘de lijst der lijsten’, maar goed dat was natuurlijk het oude Veronica. Inmiddels is het de vijfde keer dat de opvolger van die lijst, de ‘Veronica Top 1000 Allertijden’ wordt uitgezonden.

De nummers van de Top 1000 zijn trouwens al bekend en ook te bekijken via de website. Alleen bij de eerste drie platen staat nog een vraagteken. Welke nummers er op de positie 1, 2 en 3 staan, maakt Veronica pas later bekend om de spanning er toch nog een beetje in te houden.

Update: (Audio) Erik de Zwart op Veronica, bekendmaking nummer 1

Zie ook:
- Populaire Top 1000 Allertijden nadert ontknoping

Lees ook:Veronica’s Top 1000 Allertijden (2008) van start
Lees ook:Aanstaande vrijdag de Top 1000 Allertijden Major Mix op Radio Veronica
Lees ook:Veronica’s Top 1000 Allertijden telt af naar ‘November Rain’
Lees ook:Veronica herhaalt de Top 1000 Allertijden van 2008
Lees ook:Nou… nog één keertje dan: de Top 1000 Allertijden

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Top 1000 allertijden van start op Radio Veronica

 1. Peter

  Even een gedachte-kronkel: wat als er nu meer op recente platen wordt gestemd bij die Veronica Top 1000? Dan hebben ze toch een probleem, of niet? Want dat mogen ze niet uitzenden.

  M.a.w. deze lijst MOET wel gemanipuleerd zijn…

    /   Reply  / 
 2. Jorn

  @Peter: Ik denk dat de luisteraars niet op heel veel ‘recente’ platen kunnen stemmen. En Veronica mag de platen al uitzenden als ze 5 jaar of ouder zijn.

  Maar goed, het is het station van de 80′s en 90′s hits, dus de mensen die stemmen willen waarschijnlijk muziek horen die uit die tijd komt. Dus die paar mensen die alleen maar recente platen kiezen, zullen het niet winnen van de echte Veronica-fans.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>