Dit is ‘m: de Radio 2 Top 2000 editie 2008

Dit jaar wordt alweer de tiende editie van de Top 2000 uitgezonden. Voor het eerst is de lijst niet samengesteld op basis van de stemmen van luisteraars; de jubileumlijst van de Top 2000 is voortgekomen uit een gemiddelde van de negen voorgaande lijsten. Het mag dan ook geen verrassing zijn dat ’Bohemian Rhapsody’ van Queen op één staat. Die klassieker stond in acht van de negen eerdere edities van de Top 2000 bovenaan, alleen in 2005 moest Queen die positie afstaan aan ‘Avond’ van Boudewijn de Groot.

In de jubileumlijst bam de Top 2000 staat het nummer van Boudewijn de Groot op nummer drie. De tweede plaats wordt ingenomen door ‘Hotel California’ van The Eagles. Dat maakte presentator en Manager Muziek van Radio 2, Ron Stoeltie, maandag bekend in het Radio 2-programma ‘De Heer Ontwaakt!’ van Sander de Heer.

Meest voorkomende artiest in de lijst zijn The Beatles. De mannen uit Liverpool staan in totaal 55 keer in de Top 2000 editie 2008, gevolgd door The Rolling Stones (37 keer) en ABBA (24 keer). Nog meer lijstfeitjes: de Nederlandse artiest met de meeste noteringen is Boudewijn de Groot; vijftien nummers van hem staan in de lijst. Het oudste nummer in de lijst is ‘Summertime’ van Billie Holiday uit 1936 (op nummer 827). Uit 2007 hebben zeventien songs een plaats verworven in de 10 jaar Top 2000-lijst, waaronder ‘The Great Escape’ van Ilse DeLange, ‘Rehab’ van Amy Winehouse en ‘Tranen gelachen’ van Guus Meeuwis. En ja… doordat de lijst een samenvoegsel is van negen jaar Top 2000, zitten er geen nieuwe platen uit 2008 tussen.

De lijst

De volledige lijst is te bekijken op de Top 2000-website van Radio, maar je kunt ‘m ook direct bekijken en opslaan als Excel-bestand, Word-bestand, HTML of als PDF-document (links openen in nieuw venster). De Radio 2 Top 2000 wordt uitgezonden van 26 tot en met 31 december 2008, dag en nacht.

Lees ook:Top 2000 2014 is bekend
Lees ook:Hotel California van The Eagles op nummer 1 in de Top 2000
Lees ook:Top 2000 Jubileumeditie 2008 nadert ontknoping
Lees ook:Top 2000 NPO Radio 2 begonnen
Lees ook:Radio 2 maakt Top 2000 morgen bekend

8 Reacties // Reageer

8 thoughts on “Dit is ‘m: de Radio 2 Top 2000 editie 2008

 1. Thomas

  Jammer dat je niet kan stemmen dit jaar – maar op zich ook niet zo gek, weblogs a la GeenStijl willen met hun grote publiek nog wel ‘s rare acties uit halen. Stel je voor zeg, dat ze voor de grap met z’n allen Wolter Kroes of Jody Bernal op nummer 1 zouden zetten.

    /   Reply  / 
  1. Ronald Roenhorst

   Het enigste en juiste antwoord Iwan.

     /   Reply  / 
 2. Musiclover

  Voor alle andere platen kun je terecht bij Radio Rijnmond, vanaf 24 december: NIET DE TOP 2000. Kies zelf een plaat op http://www.nietdetop2000.nl

    /   Reply  / 
 3. Pingback: NIET de Top 2000 woensdag van start | Radioactive

 4. Pingback: Radioactive » Top 2000 Jubileumlijst in de kranten

 5. Ivo

  Het is dit jaar nog erger dan voorgaande jaren. Was je eerst verplicht om uit een voorgekauwde lijst te kiezen en slechts 1 nummer toe te voegen die niet in die genoemde lijst voorkwam. Dit jaar heeft de luisteraar helemaal geen invloed meer. Veel plezier met jullie lijstje

  Ivo

    /   Reply  / 
 6. Rinus

  met als gevolg dat er geen nummer van 2008 in de lijst staat, terwijl er toch diverse mooie nummers zijn uitgebracht

    /   Reply  / 
 7. Koos

  Hey FM,

  We luisteren naar Radio Rijnmond de
  niet de Top2000
  Horen we eens wat anders !

    /   Reply  / 
 8. Alje

  Beste top 2000
  wij zitten met de jaarwisseling met zón 30 man
  in emmen bij teijin, bij ons op het lab en in de spinstraten staat de top 2000 aan draai wat moois voor ons allen
  we beginnen om 22:00uur tot 6:00uur
  Greetz Alje

    /   Reply  / 
 9. Pingback: Top 2000 leidt giraffen af van vuurwerk | Radioactive

 10. rien

  als je echt wat anders als Bohemian Rapsody op nr 1 wilt: luister naar studio Brussel: geweldig

    /   Reply  / 
 11. Pingback: Subtop 2000 vervolg op Jubileumlijst op Radio 2 | Radioactive

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>