Uitreiking 3FM Awards 2009 live op de radio

3FM staat sinds afgelopen vrijdag helemaal in het teken van de 3FM Awards. In aanloop naar de uitreiking van de popprijzen voor muziek van Nederlandse makelij, draait het station de hele week al veel muziek van eigen bodem. Donderdag 23 april volgt echter het hoogtepunt van de week, want dan is de uitreiking van de 3FM Awards 2009. Tijdens de prijzenshow in Amsterdam zijn er optredens van Bløf, Alain Clark, De Jeugd van Tegenwoordig, GEM, Novastar, VanVelzen en Ilse de Lange. 3FM doet vanaf 19:00 uur live verslag van dit evenement.

UPDATE: Ilse DeLange grote winnaar 3FM Awards 2009

De 3FM Awards zijn de jaarlijkse radioprijzen voor de beste Nederlandse popacts en –artiesten, gekozen door de luisteraars van Radio 3FM. De uitreiking van de 3FM Awards vindt plaats tijdens een liveshow in de Gashouder (Westergasfabriek) in Amsterdam. De presentatie is in handen van deejays Annemieke Schollaardt, Giel Beelen en Sander Lantinga. De 3FM Awards worden uitgereikt in tien categorieën: Beste band, Beste zanger, Beste zangeres, Beste artiest Pop, Beste artiest Rock, Beste artiest Alternative, Beste single, Beste album, Beste live act en Beste nieuwkomer. Voor een overzicht van de genomineerden, zie dit overzicht.

Live uitzending

3FM doet donderdag vanaf 19:00 uur live verslag van de 3FM Awards vanuit de Gashouder te Amsterdam. De VARA zendt de show rechtstreeks uit op Nederland 3 van 20:30 tot 21:55 uur. Aansluitend op de liveshow op de radio blikt Eric Corton vanaf 22:00 uur in ’3VOOR12 Radio Live’ vooruit op kanshebbers voor volgend jaar. Rigby en The Sheer treden op.

Winners Day

Na de zogenaamde Judgement Day van vandaag, volgt vrijdag 24 april ’Winners Day’ op 3FM. Dat houdt in dat de publieke popzender die dag veel muziek draait van de winnaars van de 3FM Awards. Daarnaast wordt er uitgebreid teruggeblikt op de awardshow van donderdagavond.

Dit radioblog is genomineerd voor Nobiles Blogger ’09.
Stem hier op Jorn en daarmee op Radioactive.blog.nl!

Lees ook:Eerste optredens 3FM Awards bekend
Lees ook:Eerste optredens 3FM Awards bevestigd
Lees ook:Line-up 3FM Awards nu helemaal bekend
Lees ook:Line-up 3FM Awards 2009 bekend gemaakt
Lees ook:3FM Awards voor ‘the best of the best’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>