Radio over de grens: Hot 89.9

In de wekelijkse rubriek ‘Radio over de grens’ lees je over een bijzonder radiostation in het buitenland. Deze week ‘Hot 89.9 FM’ (Canada) In de Canadese hoofdstad Ottawa ligt het radiostation Hot 89.9 FM.

Het radiostation is pas tien jaar oud, heeft vaste dj’s en er worden voornamelijk hits gedraaid. Wat het radiostation bijzonder maakt zijn de spraakmakende contests, waar heel Ottawa graag aan mee doet.

Gangnam Style
Wie ‘Hot 89.9’ bij Youtube intikt vindt tientallen remakes van de hit Gangnam Style van de Koreaan Psy. De ene wat beter dan de ander, maar dat mag de pret niet drukken. De luisteraars van Hot 89.9 deden volop mee aan deze contest. De uiteindelijke winnaar ging met een iPhone 5 naar huis. Men trok alles uit de kast: balletoutfits, doktersjassen én een supermanpak. Welk filmpje heeft gewonnen, is ons niet bekend. Kijk hieronder naar één van de kanshebbers.

Droomhuwelijk
Deze keer een iets grote prijs dan een iPhone 5. In 2011 kon je namelijk een droomhuwelijk winnen. Naar aanleiding van het huwelijk van Kate middleton en prins William bedacht Hot 89.9 een leuke contest. Als koppel moest je een filmpje inzenden waarin je liet zien waarom jij en je partner een Royal Wedding verdienen. YouTube werd weer overladen met filmpjes van Canadezen. Deze keer geen balletpakjes, maar prinsessenjurken en kronen. En dat is in sommige gevallen best wel gênant.

Win een baby!
Deze keer ging Hot 89.9 ‘te ver’. Geen iPhone of een droomhuwelijk. Een baby was deze keer de prijs. In werkelijkheid gaat het om het vergoeden van drie IVF- behandelingen, maar toch vonden de meeste luisteraars de actie ‘onethisch en belediging’. Alle deelnemers moesten in honderd woorden opschrijven waarom zij een kind verdienen en een panel van rechters zou de winnaar kiezen. Veel luisteraars belde het radiostation op of plaatste een reactie op Facebook met de mededing dat ze de wedstrijd een schande vonden. Ondanks de negatieve reacties ging het radiostation gewoon door. Vierhonderd kandidaten meldden zich aan en uiteindelijk werd besloten de vijf finalisten allemaal de kans op een baby te gunnen. Met succes, want onlangs werd bekend dat er al één koppel in verwachting is.

Dit artikel is geschreven door onze gastredacteur Eva de Reus.

Lees ook:Sky Radio zoekt ‘Baby van het Jaar 2009′
Lees ook:Kyo verkozen tot Baby van het Jaar 2009
Lees ook:Traffic Radio hoofdsponsor van Free Style evenementen
Lees ook:iPhone-actie kan Donna duur komen te staan
Lees ook:Merlijn Kreulen wint Kicken’s Muziek Marathon

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>