iPhone-actie kan Donna duur komen te staan

Voordat de populaire iPhone in Nederland en België legaal verkrijgbaar is, is het gadget al een verouderd toestel. Dat dachten ze bij Vlaamse radiostation Radio Donna waar-schijnlijk ook en dus halen ze de iPhone zelf maar naar België. Vrijdag organiseert Donna de zogenaamde 'iPhone Friday' en kunnen luisteraars één van de vijftien iPhone-toestellen winnen die het station weggeeft. Tot grote woede van Apple…

De fabrikant van de mobiele telefoon (Apple) is niet blij met de actie van Donna, zo schrijft de Belgische krant De Morgen. De winnaars van de iPhone-actie van Donna kunnen namelijk al over zo'n toestel beschikken nog voordat Apple de iPhone zelf officieel in België lanceert. Daarnaast vindt de fabrikant het ook niet kunnen dat een publieke omroep dit soort acties promoot.

De ludiek actie van Radio Donna is wel te begrijpen, want het is nog steeds niet duidelijk wanneer precies de iPhone te koop zal zijn in België. Apple houdt de lanceerdatum nog steeds goed geheim. Voor de iPhone Friday-actie laat Donna vijftien toestellen overkomen uit Italië. De hele actie kan het station wellicht duur komen te staan, want Apple overweegt juridische stappen.

Het iPhone-verhaal van Donna wordt ongetwijfeld vervolgd. Het zet het geplaagde radiostation echter wel weer even op de kaart.

Zie ook:
- Grootste hervorming ooit voor Radio Donna
- Nieuwe koers moet Donna uit vrije val halen

Lees ook:Radioactive headlines week 26: Kicken slaapt uit
Lees ook:Donna wil feestelijk eindigen
Lees ook:Wat ziet Apple in digitale radio?
Lees ook:iPhone 4 in Nederland te winnen bij Radio 538
Lees ook:Het kan niet meer lang duren met deze temperaturen

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “iPhone-actie kan Donna duur komen te staan

 1. MBC

  Donna was dan ook wanhopig op zoek naar een spectaculaire actie om de Foute Dag van de Belgische Q-Music te counteren (loopt op diezelfde vrijdag).

  Wel vreemd dat men belastingsgeld van een publieke omroep gebruikt om illegaal i-phones mee te kopen.

    /   Reply  / 
 2. Jasper

  En wat voor juridische stappen wil Apple precies nemen? Illegale smokkel van iPhones over de niet-meer-bestaande-grenzen in het Schengengebied?

  Sorry Apple, de EU staat vrij verkeer van goederen toe.

  [Censuur]

    /   Reply  / 
 3. Jimpo

  Apple snapt het europese recht nog niet echt. Eenmaal in Italie op de markt gebracht, geldt het apparaat als in de gehele EU op de markt gebracht. In de handel gebrachte apparaten in Italie mogen in de gehele EU (door) verhandeld worden.
  Importeurs: sla uw slag in Italie, verkoop vervolgens in de rest van Europa en Apple kan u niets maken………..

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>