Donna wordt op tv overgenomen door ‘De Madammen’

Wie wel eens langs de Vlaamse tv-zenders zapt heeft ongetwijfeld wel eens radio geke-ken. Overdag kun je meegluren in de studio van Radio Donna. De zender verdwijnt eind dit jaar en daarvoor in de plaats komt de Belgische publieke omroep met de nieuwe hitzender MNM. Die opvolging geldt niet voor het 'radio kijken' op televisie.

Vanaf maandag 17 november zendt de Belgische tv-zender Eén 's morgens het Radio 2-programma 'De Madammen' uit. De camera's verhuizen daarvoor van de Donna-studio naar die van Radio 2, zodat de 'madammen' Cathérine Vandoorne, Anja Daems en Ilse Van Hoecke niet alleen te horen, maar ook te zien zijn.

'De Madammen' live uitzenden op het eerste net van België is niet enkel een kwestie van het ophangen van camera's. Televisie is beeld en dat houdt in dat de studio er goed moet uitzien. De ruimte waar de programma's van Radio 2 gemaakt worden, zijn er speciaal voor aangepast zodat de kijkers een goede kijk krijgen op de studio van 'De Madammen'.

Begin 2009 wordt Radio Donna omgevormd tot hitzender MNM. Je zou denken dat de introductie van zo'n nieuwe zender wel wat promotie kan gebruiken. Dus waarom haalt men de camera's weg bij Donna en verhuizen de radiokijkers naar de studio van Radio 2? TV-zender Eén wil de kijkers in de ochtend namelijk graag muziek en informatie blijven aanbieden. MNM wordt een gevalletje HITS HITS HITS en dus nemen 'De Madammen' vanaf maandag definitief de fakkel over van Donna om de kijker een gezonde portie informatie te verschaffen.

Zie ook:
- Opvolger Donna is ook een meubelbedrijf
- MNM wordt de nieuwe naam voor Radio Donna
- Geen grap, Donna wordt opgedoekt

Lees ook:Dag Donna, rust zacht
Lees ook:MNM de nieuwe hitzender maandag van start
Lees ook:Bye bye, zwaai zwaai Radio Donna
Lees ook:Geen grap, Donna wordt opgedoekt
Lees ook:48.000 kijkers voor nachtelijke tv-uitzending 3FM

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Donna wordt op tv overgenomen door ‘De Madammen’

 1. Pingback: Dag Donna, rust zacht | Radioactive

 2. Pingback: MNM de nieuwe hitzender maandag van start | Radioactive

 3. Wolverine

  de “Madammen” is dikken brol. ‘t stomste programma dat ze de laatste jaren, bij ons in Vlaanderen, op de radio hebben gemaakt. Alleen al naar Anja Daems of Catherine vandoorne, maw “de ambetante madam” & “de dikke madam”, luisteren geeft me een “degou” (afkeer). Ze zouden Ilse Van Hoecke beter een programma op haar eigen laten presenteren, dan er twee “oude dozen met een serieus geval van grootheidswaanzin” bij te zwieren. Wie wil nu in godsnaam naar hun gezeik luisteren. Ze laten de mensen zelfs niet uitspreken en komen er de hele tij tussen.

    /   Reply  / 
 4. kizmet

  Ik geef wolverine volledig gelijk wat de kwaliteit van het programma betreft. Er wordt teveel gepraat over onbelangrijke zaken (alsof je je op een koeffieklets zou bevinden met niets zeggende gesprekken), maar het moet niet zo persoonlijk worden. Leeftijd en uiterlijk van deze mensen doen geen afbreuk of leveren geen bijdrage aan het programma en staan hier dus niet ter discussie.
  Een mening vormen over een programma is iets anders dan afgaan op uiterlijkheden. Volgens mij hoort de reactie van wolverine dus thuis bij de madammen, even nietszeggend als het programma

    /   Reply  / 
  1. Wolverine

   @kizmet: ik moet je toch tegenspreken wat betreft jouw gedacht over mijn mening. Ik geef toe dat ik met nogal “gekleurde” taal tewerk ben gewwest, maar ik meen wat ik zeg over Daems en Vandoorn. ZE HEBBEN NIETS TE ZEGGEN, EN ZE ZOUDEN BETER ZWIJGEN IN PLAATS VAN EEN HELE WEEK 2 UUR LANG KOFFIEKLETS OP DE RADIO TE HOUDEN. MEN KAN DIE TIJD BETER INVESTEREN IN EEN INTERESSANT PROGRAMMA.
   TROUWENS ALS JE DE KWALITEIT ZELF OP NIETS TREKKEN VINDT, WAAROM BEKRITISeer JE ME DAN?
   HEB JE ER AL OOIT NAAR (MOETEN) LUISTEREN? IK WEL EN DAT WAS GENOEG OM MIJN MENING TE VORMEN. IK VIND DEAMS & VANDOORN 2 ERGERLIJKE KOEIEN OM NAAR TE LUISTEREN, EN BEN NIET DE ENIGE DIE DAT VIND.

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>