Opvolger Donna is ook een meubelbedrijf

"Over de naam zijn we het al eens" roept de VRT over de opvolger van Radio Donna. Vrijdag werd bekend gemaakt dat de nieuwe Vlaamse hitzender MNM gaat heten; muziek en meer. Je denkt dat ze met die naam pro-lemen krijgen met het snoepje M&M's, maar wie had gedacht aan een meubelbedrijf?

 

De Belgische krant De Morgen meldt dat de VRT amper een dag na het verzinnen van een naam voor de opvolger van Donna, een probleem had. 'MNM' blijkt ook de naam van een meubel- en designbedrijf in Temse te zijn. Zaterdag schreef ik al dat de website van het nieuwe radiostation een erg ingewikkelde is: m-n-m.be. Dat komt doordat het domein mnm.be al jaren in handen is van het meubelbedrijf.

De VRT laat zich echter niet uit het veld slaan en heeft de domeinnaam inmiddels overgekocht. De nieuwe hitzender MNM zal op 5 januari 2009 van start gaan en kan dus gewoon gebruik maken van de wat eenvoudiger url MNM.be.

Yorin

Nieuwe merknamen bedenken kan knap lastig zijn tegenwoordig, zeker als je er ook een vrije domeinnaam bij wilt hebben. Toen het voormalige HMG (Holland Media Groep) de nieuwe tv-zender Yorin startte, stuitte het ook op problemen met de naam. De eerste naam 'ME' kon niet gebruikt worden doordat kledingbedrijf WE de namen HE, SHE, WE, ME al vastgelegd had. Later dook ook het verhaal op van een restaurant dat gerund werd door ene Youp en Rinse. Die tent had de naam Yorin. Daarover ik heb trouwens nooit meer wat gehoord.

Het probleem bij onze zuiderburen is met de overname van het domein MNM.be opgelost. Er zal wel een flinke zak geld tegenover staan, als bedrijf moet je immers al je bedrukte pennen, briefpapier, enveloppen et cetera met de websitenaam erop, vervangen…

Zie ook:
- MNM wordt de nieuwe naam voor Radio Donna

Lees ook:M&M’s begint oorlog tegen MNM
Lees ook:Donna wordt op tv overgenomen door ‘De Madammen’
Lees ook:MNM wordt de nieuwe naam voor Radio Donna
Lees ook:Dag Donna, rust zacht
Lees ook:Bye bye, zwaai zwaai Radio Donna

1 Reacties // Reageer

One thought on “Opvolger Donna is ook een meubelbedrijf

  1. Kokstra

    MNM.be gaf hiervoor al een 404 error dus of het echt actief werd gebruikt betwijfel ik…

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>