BNR-correspondent Rena Netjes vrijgelaten

Bezig met je werk als journalist en dan plotseling gearresteerd worden. Het overkwam BNR-correspondent Rena Netjes maandagavond. In de Egyptische hoofdstad Cairo was Netjes bezig met een reportage over jeugdwerkloosheid in Egypte toen ze werd opgepakt. Ze wordt namelijk beschuldigd van spionage en het opleggen van de westerse cultuur aan Egyptenaren. Een hele nacht heeft ze in een Egyptische cel moeten doorbrengen. Dinsdagmiddag werd de correspondent weer vrijgelaten.

“Ik liep gisteren langs een koffiehuis in de oude markt en daar zag ik ook jongeren rondhangen en vroeg of iemand daarvan bereid was om met mij te praten. ‘Het hoeft niet nu, het kan ook een andere dag’ zei ik. Toen kwam de eigenaar van het koffiehuis. Hij vroeg me of hij mijn paspoort mocht zien. Dat griste hij uit mijn handen en nam het mee. ‘We gaan naar de politie’, zei hij”, aldus Rena Netjes aan EenVandaag.

Dinsdagmiddag werd de correspondente weer vrijgelaten. Aan haar werkgever BNR laat ze weten dat ze volgens haar advocaten nooit opgepakt had mogen worden.

Foto: YouTube

Lees ook:Headlines week 15: Classic FM, Muziekmarathon en contractverlenging
Lees ook:Luisteraar MIDNR haalt goede grap uit
Lees ook:Giel Beelen wil “gewoon de stoere motherfucker zijn”
Lees ook:Q-music komt dinsdag met eerste tip Het Geluid
Lees ook:Expertise beauty blog op 100% NL én BNR

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>