Headlines week 15: Classic FM, Muziekmarathon en contractverlenging

Het is weer maandag en dat betekent dat het hoog tijd is om het belangrijkste radionieuws van de afgelopen week te bespreken. Week 15 stond vooral in het teken van de Muziekmarathon van Patrick Kicken. Ook verlengde Kristel van Eijk haar contract bij Q-music. En dan was er nog Classic FM die de week begon met een nieuwe programmering. Lees snel verder, de headlines van week 15.

In de nacht van zondag op maandag woedde er een autobrand voor de deur van Radio Veronica-dj Erik de Zwart. Het werd een korte nacht voor de dj omdat de politie het vermoeden had dat de Zwart camerabeelden had van de brand. De auto bleek achteraf gestolen. Ondanks de korte nacht heeft de Zwart gewoon zijn programma gemaakt.

Verder op maandag begonnen Bart van Leeuwen en Michael Pilarczyk met hun nieuwe dagelijkse programma op Classic FM. Pilarczyk gaat aan de slag tussen 9.00 en 13.00. Van Leeuwen neemt het vervolgens over tussen 13.00 en 16.00. De programmering begint zich, mede door de komst van de twee dj’s, al aardig te vullen.

Maandagavond werd BNR-correspondent Rena Netjes gearresteerd in de Egyptische hoofdstad Cairo. Ze werd beschuldigd van spionage en het opleggen van de westerse cultuur aan Egyptenaren. Op dinsdag werd ze vrijgelaten.

En dan Patrick Kicken. De hele week is hij vaak in het nieuws geweest door de muziekmarathon die hij heeft bedacht. Omdat hij aan het verhuizen is kan hij niet zijn hele cd-collectie meenemen. Het gaat dan niet om een paar verdwaalde albums, maar om ruim 5000 cd’s. Sinds een paar weken presenteert hij ‘het beste uit de Top 1000 Allertijden’ op Radio Veronica. Dit was een reden voor hem om al zijn cd’s weg te geven. Na een zware Muziekmarathon werd na 55 uur besloten, gezien de gezondheid van de kandidaten, om de kandidaten antwoord te laten geven op een benaderingsvraag. Merlijn Kreulen (24) wist het antwoord op de vraag ‘hoeveel albums hebben jullie de afgelopen 55 uur geluisterd?’ het beste te beantwoorden, en won hierdoor dus de complete collectie. Kicken deed zelf ook mee aan de marathon, maar stopte al na 16 uur en 33 minuten.

Op donderdag was er goed nieuws voor Kristel van Eijk. Q-music, waar ze iedere werkdag de avondshow presenteert tussen 21.00 en 00.00, verlengt haar contract. En er was nog meer reden voor een feest bij de dj. Diezelfde dag mocht ze ook lunchen met Prins Willem-Alexander en Prinses Maxima. Dit kwam dan weer omdat ze vorig jaar de Zilveren Radioster voor ‘beste radiovrouw’ won.

Tot zo ver: de headlines van deze week. Wil je altijd op de hoogte blijven van het laatste radionieuws? Volg ons dan op twitterfacebook of bookmark ons!

RadioActive headlines archief:
Week 14: De Koningin, feestjes en studio’s verhuizen
Week 13: Boze vrouwen, naakt presenteren en baby’s
Week 12: Luistercijfers, tijdelijke vervangers en aandoeningen
Week 11: Boze luisteraars, Edwin Evers en NPO
Week 10: Vrouwen, Awards en vertrekkende presentatoren

Lees ook:Bart van Leeuwen en Michael Pilarczyk gestart op Classic FM
Lees ook:Dit is de nieuwe programmering van Veronica
Lees ook:Michael Pilarczyk vervangt Luc van Rooij
Lees ook:Patrick Kicken volgt Peter Teekamp op bij Het Beste uit de Top 1000 Allertijden
Lees ook:Erwin Peters elke werkdag in Radio Veronica-avond

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>