Koninginnedag Radio 538 op RTL5 te zien

Koninginnedag Radio 538 te zien op RTL5Het Talpa/Tien-avontuur van John de Mol eindigde in de zomer van 2007 tot een integratie van de televisiezender bij RTL Nederland. In de deal zat ook de overname van Radio 538 door RTL. Tot dusver hebben we nog weinig opvallende samenwerkingen gezien tussen de Radio 538 en de televisie-zenders van RTL. Zender RTL5 is wel bezig zich op muziek te richten en daarom zal het verslag doen van de 538 Koninginnedag.

Radio 538 komt op Koninginnedag 2008 net als in voorgaande jaren ook in 2008 met een groot feest vanaf het Museumplein in Amsterdam. Het succes van 538 op Koninginnedag wordt binnen de RTL-familie ook uitgezonden op televisie. Op woensdag 30 april is op televisie te zien 'RTL 5 in Concert: 538 Koninginnedagconcert'.

RTL5 is de laatste tijd steeds meer met muziek bezig. Tot mijn verbazing zag ik laatst op die zender een groot aantal clips achter elkaar. Ik dacht even TMF aan te hebben staan, maar het was het programma 'RTL Musicworld'. Op zich een aangename aanvulling, want TMF en MTV brengen nog maar weinig muziek op tv, om nog niet te spreken van The Box dat al niet meer bestaat.

Op Koninginnedag 2008 is het nu dus even RTL5(38). Van het 538 Koninginnedagconcert wordt om 23:00 uur een samengevatte registratie uitgezonden. Rond 22:00 zullen de festiviteiten op het Museumplein stoppen en uur later zijn de hoogtepunten te zien op RTL5 (via Zappen).

Zie ook:
- Jan Smit en meer grote namen bij 538 K'dag
- Happy Hardcore herleeft op Koninginnedag
- Museumplein op Koninginnedag 2008 opnieuw terrein van 538

Lees ook:Frank Dane presenteert Koninginnedagconcert op RTL 5
Lees ook:Koninginnedag 2008: Overzicht evenementen radiostations
Lees ook:Tiƫsto op Koninginnedag wederom op Radio 538 podium
Lees ook:Radio 538 maakt Koninginnedag klimaatneutraal
Lees ook:Koninginnedag Museumplein? Met de trein naar Station 538

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Koninginnedag Radio 538 op RTL5 te zien

  1. Valpa

    waarom nie gewoon overdag live?

      /   Reply  / 
  2. Jorn

    @ Valpa: Dat vroeg ik mij ook af, maar daar zou waarschijnlijk de hele dag- en met name de avondprogrammering voor moeten wijken. Shows als Deal or no Deal worden nu al opgenomen ook voor Koninginnedag. Het lijkt erop dat RTL het vrij laat heeft besloten om deze compilatie van K’dag uit te zenden, te laat om de hele programmering te wijzigen.

      /   Reply  / 
  3. Peter

    Nou, lijkt me gewoon een centenkwestie. Wat denk je wel niet wat dat kost, een dagje live uitzenden???

      /   Reply  / 
  4. Jorn

    @ Peter: Geld zal idd ook een rol spelen. Maar als ze toch al overal wat filmen voor de compilatie-uitzending ‘s avonds, dan zou je denken: die camera’s draaien toch al. Maar bij een live-registratie komt natuurlijk wel meer kijken, das waar!

      /   Reply  / 
  5. Pingback: Koninginnedag 2008: Overzicht evenementen radiostations | Radioactive

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>