Koninginnedag 2008: Overzicht evenementen radiostations

Koninginnedag 200830 April 2008: Vrijmarkten, openluchtfeesten en veel, heel veel oranje verklede mensen. De nationale feestdag Koninginnedag wordt ieder jaar uitgebreid gevierd. Terwijl Koningin Beatrix een bezoek brengt de Friese plaatsen Makkum en Franeker, breekt in de grote steden het feest écht los. De grote en ook kleinere radiostations zijn aanwezig en zullen de bezoekers vermaken met live optredens van artiesten. Hierbij een overzicht: 

ACTUEEL: Overzicht Koninginnedag 2009

Radio 538

Het grootste radiostation van Nederland pakt 30 april weer groots uit en staat op het Museumplein in Amsterdam. Van 12:00 tot 22:00 uur verzorgen nationale en internationale artiesten optredens op het grote plein. Radio 538 heeft een indrukwekkende line-up geregeld, met op de lijst van artiesten onder meer: Leaf, Racoon, Nick & Simon, Alain Clark, Kane, Anouk, VanVelzen, Krezip, Gerard Joling, Charly Lownoise & Mental Theo, Jan Smit, Di-rect. De Franse DJ David Guetta sluit ‘s avonds de Koninginnedag van Radio 538 af. De dj’s van 538 zullen de dag op het Museumplein presenteren.

Slam!FM

Jongerenstation Slam!FM staat voor de derde keer op rij op het Rembrandtplein in Amsterdam. Tussen 12:00 en 21:00 zijn er optredens van onder andere Ferry Corsten, Partysquad en Ricky Rivaro, Eric van Kleef, DJ Jose, DJ Jean, John Marks en Roy Gates. Bij Slam!FM maken luisteraars ook nog kans om Koninginnedag door te brengen in een boot op het water.

Q-music

Q-music heeft weinig aandacht besteed aan Koninginnedag 2008. Eerder deze maand maakten Ruud de Wild en Gijs Staverman op 30 april op het Leidseplein in Amsterdam foute muziek gaan draaien, net zoals elke werkdag in het ‘Foute Uur’. De zender heeft hier verder weinig over bekend gemaakt. Op de radio draait Q-music een weekenddienst.

100%NL

Het Thorbeckeplein in Amsterdam staat woensdag van 11:00 tot 21:00 uur in het teken van de Nederlandse muziek. Er zullen onder andere optredens zijn van Vangrail, Speelman & Speelman, Starkoo XL en Erik Mesie (bekend van Toontje Lager). Tussen de optredens door bepalen 100%NL dj’s Jeroen Post en Patricia van Liemt samen met DJ Marco en Arnoud Schellenberg de sfeer met de muziek van 100%NL.

Deep FM

De house- en dance muziekzender Deep FM wijkt uit naar Utrecht en zal daar vanaf het Janskerkhof het ‘Beat-Rix Open Air’ presenteren. Het evenement is in samenwerking met Studentendiscotheek de Woolloomooloo georganiseerd. Gedurende de hele dag zullen grote namen uit de dancescene komen draaien, waaronder Mr Zenes, DJ Skez, Youri Donatz, DJ Marcella, Niels de Vries, DJ Casper Grey en Olav Basoski.

Televisie: RTL 5

De NOS doet 30 april live verslag van de bezoeken die Koningin Beatrix aflegt in Friesland. RTL 5 doet aan het eind van de dag verslag van het Koninginnedagconcert van Radio 538 op het Museumplein. 538-jock Frank Dane zal deze compilatie samen met zangeres Elize presenteren. ‘RTL 5 In Concert: Radio 538 Koninginnedagconcert’ is woensdagavond van 23:00 tot 0:00 uur te zien op RTL 5.

Zie ook:
- Radio 538 maakt Koninginnedag klimaatneutraal
- Jan Smit inderdaad op 538 Koninginnedag
- Happy Hardcore herleeft op Koninginnedag
- Museumplein opnieuw terrein van 538
- Koninginnedag Radio 538 op RTL5 te zien
- De Wild en Staverman doen fout op Koninginnedag
- Jan Smit en meer grote namen bij 538 K’dag
- Deep FM organiseert Beat-Rix Open Air op K’dag
- Frank Dane presenteert Koninginnedagconcert op RTL 5

Lees ook:Frank Dane presenteert Koninginnedagconcert op RTL 5
Lees ook:Koninginnedag Radio 538 op RTL5 te zien
Lees ook:Museumplein op Koninginnedag 2008 opnieuw terrein van 538
Lees ook:Koninginnedag 2009: Radio 538 en SLAM!FM in Amsterdam
Lees ook:Jan Smit en meer grote namen bij 538 K’dag

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Koninginnedag 2008: Overzicht evenementen radiostations

  1. Jorn

    Hoezo sarcastisch ;)

    Was het een leuk feestje? Aan de foto’s te zien wel!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>