Radio 538 maakt Koninginnedag klimaatneutraal

Radio 538Wel eens een Koninginnedag in Amsterdam meegemaakt? Massa's mensen, muziek, bier, afval, troep, chaos en… urine. Tja, dat bier moet er toch ergens weer uit. De zogenaamde plaskruizen voor mannen raken vol en overstromen en dus heeft de hoofdstad aan het eind van de dag een wat minder frisse geur. De gemeente gaat daar dit jaar wat aan doen en Radio 538 helpt…

mee om het evenement op het Museumplein klimaatneutraal te maken. Het milieu is hip en dus Radio 538 gaat op de groene toer! Dat verklaart ook deels de groene cirkel in het logo ;)

Zo'n uitbundig feest op het Museumplein levert naderhand niet alleen een berg afval op, maar het zorgt ook voor veel CO2-uitstoot. Om aan de elektriciteit te komen, draaien er de hele dag aggregaten en die gebruiken liters diesel. Dit jaar wordt er biodiesel gebruikt waardoor de uitstoot van CO2 al wat verminderd wordt.

Naast de 'groenere brandstof' kunnen de feestvierders op het Museumplein sms'en voor een groene Koninginnedag. Via een sms-actie kan een bijdrage geleverd worden aan een project in Maleisië. Met de opbrengsten daarvan plus een bijdrage van sponsor Main Energy kan er in Maleisië een bos aangeplant én onderhouden worden.

Het probleem met de overvolle plaskruizen wordt overigens getracht te voorkomen door de plaatsing van 120 extra plaskruizen in  binnenstad van Amsterdam. Daarnaast worden ze dit jaar ook direct aangesloten op het riool. Koninginnedag Amsterdam 2008 wordt dus een stuk aangenamer en groener. Nu het weer nog de goede kant op!

Update: Foto's Koninginnedag 2008

Meer over 538 Koninginnedag:
- Museumplein opnieuw terrein van 538
- Jan Smit inderdaad op 538 Koninginnedag
- Frank Dane presenteert Koninginnedagconcert op RTL 5
- Happy Hardcore herleeft op Koninginnedag

Lees ook:Tiƫsto op Koninginnedag wederom op Radio 538 podium
Lees ook:Foto’s Koninginnedag 2008: Radio 538 op het Museumplein
Lees ook:Koninginnedag Museumplein? Met de trein naar Station 538
Lees ook:Koninginnedag Radio 538 op RTL5 te zien
Lees ook:Jan Smit inderdaad op 538 Koninginnedag

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Radio 538 maakt Koninginnedag klimaatneutraal

  1. KoninginnedagFestival 2008 Rotterdam

    In Rotterdam zijn we hier al hard mee bezig! Ook hier zal het festival in het teken van het klimaat staan! Lijkt een beetje gejat door Amsterdam.

      /   Reply  / 
  2. Dani

    Beter goed gejat…dan slecht bedacht…(dacht ik)

    Maar het is goed dat er nog over het milieu wordt bedacht.

    Ben zelf op het Museumplein..

      /   Reply  / 
  3. Peter

    Wat een naiviteit hier… Er is gewoon een dikke sponsor die veel betaalt, en laat dat nu net een energiebedrijf zijn… Zo simpel is het jongens… Er moet gewoon even wat ‘groene energie geneuzel’ door de strotjes van de 538 luisteraartjes worden geduwd…

      /   Reply  / 
  4. Jorn

    @Peter: Ik geloof ook niet echt dat er heel veel CO2-uitstoot vermindering gerealiseerd wordt met het gebruik van biodiesel.

    Het is meer de nieuwe trend in maatschappelijk verantwoord ondernemen: de focus op het milieu.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>