KRO Moodstreams doet hip met Hyves

KRO MoodstreamsIn wat voor stemming ben je vandaag? Zijn er radiostations die rekening houden met jouw gevoelens? De Moodstreams van de KRO doen dat! Voor iedere situatie is er bijpassende muziek. De KRO Moodstreams bestaan al ruim een jaar, maar er zijn nu wat vernieuwingen doorgevoerd waarvan de continue stream de mooiste is. Voor de ongestemde mensen is er een online testje en de KRO doet hip met Hyves.

Voorheen waren de 'moodstreams' van de KRO geluidsbestanden van een half uur met bepaalde muziek. Nu hoor je geheel willekeurig muziek uit een heel grote database wat de variatie natuurlijk alleen maar ten goede komt. De muziek in de moodstreams wordt speciaal uitgezocht om te passen bij de verschillende stemmingen en wordt regelmatig ververst en aangevuld. Goede service is dat op de website ook te zien is welk nummer er op dat moment gedraaid wordt.

Voor het geval je stemmingloos uit bed bent stapt of gewoon in bent voor een 'blind musicdate', dan kun je aan de hand van een testje op de Moodstreamssite kijken hoe je jezelf voelt en wat voro muziek daar het best bij past. Ik heb het testje ook even gedaan en daaruit kwam dat ik (op dit moment) met name blij (40%) en relaxed (30%) ben.

Hyves

Met meer dan zes miljoen leden hoor je er in Nederland eigenlijk niet meer bij zonder een profiel op Hyves. De KRO heeft dat goed gezien en heeft een gadget ontwikkeld die je eenvoudig kunt plaatsen op je Hyves-pagina.

Op Hyves kunnen je vrienden op je profiel straks niet alleen zien wat je allemaal uitspookt, maar dankzij Moodstreams kunnen ze ook zien wat je stemming is en kunnen ze luisteren naar de daarbij behorende muziek.

Als toekomstmuziek volgt de mogelijkheid om de gemiddelde stemming van jezelf en je Hyves-vrienden te berekenen en af te spelen. Zodat je uiteindelijk een blije, boze, depressieve of romantische vriendenkring bij elkaar hebt met bijpassende muziek.

Specials

Mocht je met al die vernieuwingen van de KRO Moodstreams nu nog niet in de stemming zijn, dan heeft de website ook regelmatig thema-streams. Deze 'Specials' zijn streams ter gelegenheid van speciale gebeurtenissen, evenementen en televisieprogramma's. Dit betekende eerder al Specials voor onder meer de Tour de France, de Champions League, Carnaval en voor het KRO-televisieprogramma 'De Italiaanse Droom'.

Zie ook:
- Moodstreams: KRO peilt stemming radioluisteraar

Lees ook:The Police in de moodstream van de KRO
Lees ook:Voor het eerst radio op Hyves
Lees ook:Moodstreams: KRO peilt stemming radioluisteraar
Lees ook:Hyves komt met een online radiostation
Lees ook:Kink TV nu ook via Hyves

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>