Moodstreams: KRO peilt stemming radioluisteraar

KRO)De KRO wil zijn oude radioarchieven ontsluiten via internet, las ik gisteren bij Emerce. Volgens Maarten Siffels van KRO Internet start de omroep rond de zomer met een aantal thematische radiokanalen, waar opgepoetste en gedigitaliseerde opnamen via internet worden uitgezonden. Uitgelicht en Moodstreams zijn twee concepten die de omroep in voorbereiding heeft.

Uitgelicht wordt een soort 'best of' van de KRO, maar het meest interessant vind ik het idee voor Moodstreams. Je kunt aangeven in welke stemming je bent (acht keuzemogelijkheden) en krijgt de muziek die daar bij past. Custom made radiostations zijn er met Pandora en Last.fm al langer, maar dat de muziekkeuze wordt afgestemd op je mood, is volgens mij niet zo vaak toegepast.

Long tail

Het idee van radioarchieven ontsluiten via internet vind ik erg goed en passen bij de publieke omroep. Het is materiaal is ooit gemaakt met algemene middelen en moet dus ook beschikbaar zijn voor het publiek. Ook voor de omroepen is het interessant, want een programma wordt niet één keer uitgezonden om dan 'weg' te zijn, maar blijft bewaard en profiteert dankzij on demand luisteren van de long tail.

Zie ook:
- KRO Moodstreams doet hip met Hyves

Lees ook:KRO Moodstreams doet hip met Hyves
Lees ook:The Police in de moodstream van de KRO
Lees ook:Llink wil terugkeer afdwingen via rechter
Lees ook:Radiostations herdenken dit weekeinde Robert Long
Lees ook:Radio 1 gaat mobiel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>