“Mensen luisteren voor de muziek, niet voor mij”

Geen omhooggevallen ego van een te dik betaalde discjockey, nee het is een bescheiden quote van Slam!FM-jock Timo Kamst. In de meest recente editie van Veronica Magazine staat een interview te lezen met de man die ooit hét talent was van Radio 538.

Het is alweer een paar jaar geleden, maar in 2003 stapte Timo Kamst over van 538 naar Yorin FM. In het interview in de Veronica-gids geeft aan dat hij dat deed omdat hij daar een avondprogramma kon maken. Daarnaast speelde mee dat ook Frank Dane naar Yorin ging en die twee konden erg goed samenwerken.

Mijn muziek

Ook over de reden van Timo's overstap van Yorin naar Slam!FM in 2006 vertelt de 29-jarige discjockey openlijk. "Yorin was inmiddels een pop-/rockstation geworden en dat is gewoon niet zo mijn muziek. Bij Slam!FM draaiden ze wel mijn muziek (dance), dus het leek me onwijs leuk om daar te werken."

Frank Dane

Timo Kamst en Frank Dane werkten al bij Radio 538 met elkaar samen. In 2006 startten beiden de nieuwe ochtendshow op Slam!FM, waar Dane de presentator was en Kamst de producer. Sinds 1 augustus 2007 is Frank Dane terug bij zijn oude werkgever, Radio 538. Sindsdien doet Timo Kamst de ochtendshow op Slam!FM die tegenwoordig de naam Warming Up draagt. Kamst geeft aan dat hij Dane 's ochtends wel mist in de studio, maar daar buiten zien ze elkaar nog regelmatig.

Meeste muziek

Timo Kamst denkt dat hij zich met zijn ochtendshow onderscheidt van zijn ochtendcollega's op concurrende zenders. "Bij mijn weten draai ik 's morgens de meeste muziek. Mensen luisteren om muziek te horen, niet om naar mij te luisteren."

Bron: Veronica Magazine

Zie ook over Slam!FM:
- DJ Jean en Ben Liebrand naar Slam!FM
- Scoor een monsterhit op Slam!FM

Lees ook:[Audio] Timo Kamst opvolger Maurice Verschuuren
Lees ook:Na Maurice en Frank nu ook Mark Labrand weg bij Slam!FM
Lees ook:Nieuwe line-up SLAM!FM
Lees ook:Frank Dane verruilt Radio 538 voor 3FM
Lees ook:Ochtendshow in het weekend voor Frank Dane

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on ““Mensen luisteren voor de muziek, niet voor mij”

  1. Erwin

    Dat is ook niet zo moeilijk met die kavelvoorwaarde van Slam waarin minder gesproken woord te horen mag zijn…

      /   Reply  / 
  2. Jorn

    Dat is natuurlijk waar Erwin, maar in die 5% gesproken woord stelt Timo Kamst wel de muziek en de het nieuws centraal, en niet alleen maar zichzelf.

      /   Reply  / 
  3. Erwin

    Dat zeg ik ook niet. Het is gewoon een feit dat Slam zich aan kavelvoorwaarden dient te houden dus is mag hij niet eens veel melden.

      /   Reply  / 
  4. Ramonster

    en daarmee win je de radio-oorlog in de ochtend dus NOOIT! kijk maar naar Evers, Giel, Kicken en Van Inkel!

      /   Reply  / 
  5. Peter

    Precies, Slam FM: niemand zit er op te wachten…

      /   Reply  / 
  6. radio-kenner

    Juist: Slam FM, wie zit daar nou op te wachten?? Wat een kut zender

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>