Michiel Veenstra: “3FM heeft veel meer smoel”

bron onbekend)In de Twentsche Courant Tubantia las ik een leuk interview met Michiel Veenstra, die sinds kort vijftien uur per week zendtijd heeft op 3FM in Met Michiel en Ek-stra Weekend. Daar heeft hij het erg naar zijn zin, vooral omdat hij veel nieuwe muziek kan draaien. "Bij de commerciële zenders wordt eerst getest of het publiek de muziek leuk vindt. Nummers komen pas op de playlist als bewezen is dat de luisteraars ze willen horen."

3FM draait muziek vaak als eerste, zegt Veenstra. "Dat is ook wat ik leuk vind: muziek ontdekken en delen met de luisteraars." Bij Radio 538 zou hij zich wat dat betreft minder thuis voelen. "Voor mij heeft 3FM veel meer smoel. Bij 3FM worden de programmamakers gestimuleerd echte mensen te zijn. Bij sommige zenders lijken de dj’s wel robots. Alles moet daar kort en krachtig en vooral niet te moeilijk."

Positief

Beste dj van het moment vindt hij Giel Beelen. "Wat die man allemaal kan en bedenkt en waar hij mee weg komt! Hij bezit een combinatie van oprechte liefde voor het vak en voor muziek. Het is geen kunstje." Zijn eigen charme is het zijn van een "positief en blij ingesteld mens", dus van cynisme moet hij weinig hebben. "Dat is absoluut niet mijn stijl. Ik zal nooit mensen in de maling nemen."

Van radiomaken word je volgens Veenstra niet zó rijk als vaak wordt gedacht, uitzonderingen daargelaten. Of hij zelf ook op dat lijstje komt? "Dat is moeilijk om te zeggen. Mijn baas, Jurre Bosman, noemt mij deze week in de VARA-gids ‘de belofte van 3FM’. Dat voelt heel erg tof. Maar ik heb geen masterplan klaarliggen. Ik ben blij dat ik bij een zender zit, waar ik altijd heb willen zitten."

Lees ook:
Michiel tekent voor nog mooiere radiodroom bij 3FM

Compleet interview:
"Volgens mij vinden de luisteraars mij wel tof" (Twentsche Courant Tubantia)
________________________________________________________________

Lees ook:Veenstra, Veenstra, Veenstra: Michiel is vader geworden
Lees ook:Veenstra, Veenstra en… Veenstra
Lees ook:Bange luisteraars Met Michiel naar Parijs
Lees ook:Michiel Veenstra krijgt excuses
Lees ook:Michiel Veenstra wordt opnieuw vader

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>