Lokalo van de week: RTV Maas en Mergelland

Vanaf vandaag lees je elke week alles over een bepaalde lokale omroep in Nederland. We beginnen onze serie met ‘RTV Maas en Mergelland’. 

De lokale omroep van de gemeente Eijsden-Margraten (Limburg, red.) bestaat al sinds 1991. Sinds 2012 is de zender niet alleen te ontvangen voor inwoners van de gemeente, maar kan door de komst van een digitaal netwerk in heel Zuid-Limburg bekeken en beluisterd worden.

De omroep probeert 20 minuten televisie per week te maken, dit wordt de rest van de dag aangevuld met een Kabelkrant. Het radio-gedeelte zendt daarentegen 24 uur per dag uit, waarbij het programma ‘Info Maas en Mergelland’ inwoners op de hoogte houdt van de laatste ontwikkelingen in hun omgeving.

Op vrijdag 7 maart is de omroep verhuist naar een nieuwe gebouw. De verhuizing is aangegrepen om een compleet nieuwe radiostudio te bouwen.

De nieuwe studio in aanbouw

RTV Maas en Mergelland is te ontvangen in de gemeente Eijsden-Margraten via 107.2 FM in de ether, 87.5 op de kabel en via kanaal 43 in Zuid-Limburg.

Lees ook:Lokalo van de week: RTV Noordoost-Friesland
Lees ook:Omroep Amersfoort uit de lucht vanwege financiële problemen
Lees ook:Lokalo van de week: Omroep 527
Lees ook:RTV Maas en Mergelland wil nieuwe frequentie
Lees ook:Lokalo van de week: N1

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>