Omroep Amersfoort uit de lucht vanwege financiële problemen

“Dit was het. Einde. Dag.” Dat waren gisterenmiddag de laatste woorden op Omroep Amersfoort. De lokale omroep is sindsdien uit de lucht. Er waren vele schulden en de gemeente Amersfoort wilde niet méér geld in de omroep steken, dus valt het doek na 25 jaar. Ook de website van de omroep is offline, daar staat nu een tekst met uitleg: “Het bestuur ziet geen perspectief om Amersfoort op professionele wijze lokale radio- en t.v. journalistiek te kunnen blijven bieden.” Met ‘slechts’ de vaste subsidie van 80.000 euro kan het dus niet meer, volgens het omroepbestuur. Hoe moet het verder?

RTV Utrecht gaat nu extra aandacht besteden aan Amersfoort en de omgeving, om de inwoners toch op de hoogte te houden van Amersfoortse ontwikkelingen.

Voor op de langere termijn ziet Mediagroep EVA het wel zitten om de nieuwe lokale omroep in Amersfoort te worden. Sinds februari staat er al een filmpje online waarin het bedrijf zich presenteert als mogelijk nieuwe omroep:

Lees ook:RTV Eemstad: ‘Omroep Amersfoort overnemen’
Lees ook:RTV Utrecht wil licentie Omroep Amersfoort niet
Lees ook:Omroep Amersfoort en RTV Eemstad werken samen
Lees ook:1-0 voor RTV Eemstad in strijd om radiolicentie
Lees ook:Omroep Amersfoort krijgt mogelijk versterking

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>