De ochtendploeg is weer terug, of niet?

Als marketeer in opleiding (ja nog steeds) heb ik altijd geleerd dat je klanten nooit moet testen op hun loyaliteit jegens het product dat je verkoopt. Stel het product is uitverkocht in een winkel, dan dwing je de consument om later terug te komen, naar een andere winkel te gaan, of… om een ander, concurrerend, merk te proberen. Zo werkt het ook op de radio; is je favoriete dj er niet? Dan ben je snel geneigd naar een andere zender te zappen. Gelukkig voor de zenderbazen keren de dj’s van het belangrijkste tijdslot weer terug van vakantie.


Noem het toeval of noem het goed naar elkaar gekeken: De radio-dj’s van de ochtendprogramma’s zijn allemaal rond dezelfde tijd met zomerverlof gegaan. Het is de angst van de radiostations om luisteraars te verliezen aan de concurrentie. De eerste vakantievierende dj’s keren maandag 17 augustus echter weer terug op de radio.

Zo is maandag de eerste werkdag na de zomerstop voor 3FM-dj Giel Beelen. In de afgelopen drie weken nam zijn collega Michiel Veenstra de ochtendshow over. Bij Q-music is het Gijs Staverman die mag gaan uitslapen nu Ruud de Wild, Jeroen Kijk in de Vegte en Martijn Zuurveen hun vaste plek in de ochtend weer innemen.

Lang niet alle ochtend-dj’s zijn weer terug in de ether. Zo is Edwin Evers ‘al lang’ terug van vakantie, maar wil hij nog even twee weken langer uitrusten van het vroege opstaan. Goed voorbeeld doet volgen, want ook Rick van Velthuysen verlengt zijn vakantie. De dj van Radio Veronica zou 18 augustus terug zijn met zijn ochtendprogramma ‘MoggĂ»hRick’, maar laat op zijn website weten nog wat langer in Spanje te blijven, waar hij overigens ook een eigen radiostudio heeft om vanuit te kunnen zenden. Overigens is Rick vanaf dinsdag 18 augustus gewoon weer op Veronica te horen, vanuit de studio in Naarden.

Hoe heb jij de zomerinvallers beleefd? Heb je de neiging gehad snel weg te zappen of heb je een nieuwe favoriete dj voor in de ochtend ontdekt?

Zie ook:
- Edwin Evers wil nog even uitrusten van vroege opstaan
- MoggûhRick van Velthuysen met vakantie
- WeekendRick half uit Spanje en half uit Nederland
- Gijs Staverman vervangt Ruud de Wild tijdens vakantie
- Toine van Peperstraten vervangt Sander de Heer

Lees ook:Gijs Staverman vervangt Ruud de Wild tijdens vakantie
Lees ook:Leontien van Moorsel wint Tour de Gijs 2008
Lees ook:Ook Ruud de Wild een paar weken met vakantie
Lees ook:BN’ers fietsen de Tour de Gijs voor goed doel
Lees ook:Word co-host van Gijs Staverman

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “De ochtendploeg is weer terug, of niet?

  1. Tino

    Blij dat Ruud, Jeroen en Martijn weer terug zijn, want al is Gijs een goede vervanger, heb ik de humor die zij ‘s morgens de ether in slingeren wel gemist :P

      /   Reply  / 
  2. Bastiaan

    Heb in de vakantie vooral uitgeslapen, maar die paar keer dat ik wel luisterde, luisterde ik MogguhErwin of MiGiel. De eerste vond ik eerlijk gezegd niks, maar Veenstra deed het wel aardig.

      /   Reply  / 
  3. Ewoud Broekema

    Veenstra was k*t op 3FM. Waarom moeten ze daar er meteen een ander programma van maken. Gijs deed het leuk en ook Tim was redelijk goed op 538.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>