Overzicht oktober 2008: Meest gelezen berichten

Waaraan meet je populariteit? Bij hitlijsten aan de hand van de muziekverkopen en tegenwoordig meer aan de hand van de muziekdownloads. Bij televisieprogramma's zijn het de kijkcijfers die er toe doen, bij de radiozenders de marktaandelen. Bij dit blog zijn het de bezoekersaantallen.

Dankzij het ingenieus statistiekensysteem van dit blog, krijg je hierbij de vijf meest gelezen berichten van oktober 2008: 

5: Het Geluid van Q-music weer van start gegaan 
Begin oktober startte radiozender Q-music opnieuw met haar actie Het Geluid. Aan de luisteraars de taak om hét geluid te raden en daartegenover staat een geldprijs. De prijzenpot start bij 2.500 euro en stijgt met 100 euro per keer dat er een fout antwoord gegeven wordt. Op dit moment loopt de actie nog steeds en inmiddels is één geluid geraden, op 21 oktober won een luisteraar 21.700 euro door het geluid juist te benoemen.

4: "MIDNR wint Gouden RadioRing 2008" 
De publieksprijs de Gouden RadioRing kreeg vlak voor de finale opmerkelijk veel aandacht. De genomineerden Coen & Sander, Giel Beelen en Rick van Velthuysen voerden flink actie om hun radiopro-gramma te laten winnen. Aan de hand van de resultaten uit de poll op Radioactive.blog.nl, leek 'MiddenInDeNachtRick' te gaan winnen. Uiteindelijk bleek de 'Coen & Sander Show' de meeste stemmen van het Nederlandse publiek te hebben gekregen.

3: Frits Spits is boos op Matthijs van Nieuwkerk en DWDD
Radiomaker Frits Spits werd begin 2008 zestig jaar en zat op dat moment ook 35 jaar in het vak. Zijn levensverhaal schreef hij op in het boek 'Zestig Strepen' waarin zestig liedjes aangehaald worden die bepalend zijn geweest in de vorming van Spits zijn muzikale smaak. De presentator van Radio 2 werd uitgenodigd voor het tv-programma 'De Wereld Draait Door' om te komen praten over het boek. Achteraf beklaagde Spits zich over hoe de uitzending verlopen was en dat er feitelijk geen aandacht was voor zijn boek. Radioactive recenseerde het boek 'Zestig Strepen' eind oktober.

2: Euthanasie-verhaal (b)lijkt een grap te zijn 
Begin oktober hadden Giel Beelen en Gerard Ekdom een heftige Freaknacht op 3FM. Een luisteraar, genaamd Otto, kondigde live op de radio aan nog maar tien uur te leven te hebben. De aankondiging van de euthanasie van de 19-jarige luisteraar greep de dj's erg aan, maar later bleek dat het hele verhaal een 'grap' was. De kwestie kreeg nog een staartje omdat iedereen wilde weten wie de echte Otto was. Ook op dit radioblog was het item hot.

1: Campagne 'Trots Op Giel' moet dj aan Ring helpen
De race om de Gouden RadioRing ging dit jaar erg ver. Coen en Sander nodigden zwevende kiezers uit in de studio van 3FM, Rick van Velthuysen werd gesteund door GeenStijl.nl en de derde kandidaat zette spindoctor Kay van de Linde in. De promotor die onder meer werkt voor de politieke partij van Rita Verdonk, moet Giel aan de Ring helpen. Nu weten we dat het niet genoeg is geweest, maar tijdens de 'verkiezingstijd' was dit bericht het meest gelezen op het Radioactive Blog.

Zie ook de overzichten van:
- September 2008
- Augustus 2008
- Juli 2008
- Juni 2008
- Mei 2008
- April 2008
- Maart 2008
- Februari 2008
- Januari 2008

Lees ook:“MIDNR wint Gouden RadioRing 2008″
Lees ook:Coen & Sander twee weken met vakantie
Lees ook:Stembussen voor de Gouden RadioRing zijn geopend!
Lees ook:Coen & Sander lokken zwevende kiezers met studiobezoek
Lees ook:“Waar twee honden vechten om een been…”

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>