Overzicht maart 2008: Meest gelezen berichten

Waaraan meet je populariteit? Bij hitlijsten aan de hand van de muziekverkopen en tegenwoordig meer aan de hand van de muziekdownloads. Bij televisieprogramma's zijn het de kijkcijfers die er toe doen, bij de radiozenders de marktaandelen. Bij dit blog zijn het de bezoekersaantallen en dankzij een ingenieus statistieken-systeem, krijg je hierbij de vijf meest gelezen berichten van maart 2008:

5: Halfnaakte Giel Beelen verwijderd van YouTube
Halverwege maart was het 'Classic Request op Radio 3FM. Rondom het thema maakten de dj's van het station een zogenaamde sleeveface; met de hoes van een LP bedek je een deel van je lichaam waarmee een nieuw beeld ontstaat. Giel Beelen deed dat met een nogal naakte platenhoes, de ochtendjock staat op de foto gehuld in slechts een sok. De video daarvan is door YouTube van de site gehaald omdat het niet geschikt bevonden werd.

4: Voormalig Avro-dj blijkt pedofiel
In maart moest oud-Avro-dj Romeo Altenberg voorkomen tijdens een pro-formazitting vanwege een misbruikzaak. Altenberg zou namelijk meerdere minderjarigen misbruikt hebben, waaronder een jongen die aan zijn zorg was toevertrouwd. Het was niet de eerste keer dat de dj terechtstond, tien jaar geleden werd hij al veroordeeld tot een celstraf voor het misbruik van een 19-jarige jongen. Romeo Altenberg had in de jaren tachtig van de vorige eeuw onder zijn eigen naam een radioprogramma bij de Avro.

3: Stagiair RTL Boulevard laat blog aan Monique van de Ven zien
Dagelijks lezen duizenden mensen het Radioactive Blog en zo ook de redactie van RTL Boulevard. Voor het gasthoofdredacteurschap van Monique van de Ven werden er opnames gemaakt op de redactie van het televisieprogramma. Beelden daarvan waren 's avonds op televisie te zien en daarin was zichtbaar dat een stagiair het Radioactive Blog aan het bezoeken was. En het bericht dat hij las was ook erg populair, want het was het meest gelezen bericht in de maand maart (zie ook hieronder).

2: 538 Ballen vallen in grote steden
Trouwen op 02-02-2002 of een andere makkelijk te onthouden datum als 08-08-2008 is een kans die je niet vaak krijgt. Een unieke kans voor deze eeuw was de datum 05-03-08, of kortweg dé dag van 5-3-8. Radio 538 greep die dag met beide handen aan en maakte er een heus spectakel van. In elke provincie van Nederland dropte een helikopter een emmer met 538 gekleurde ballen. Bij elke dropping zaten ook tien gouden ballen die 538 euro per stuk waard waren. Het radiostation gaf daarmee op de 5-3-8-dag bijna 65.000 euro weg aan de vinders.

1: Disco in De Gouden Kooi
RTL stopt 22 mei 2008 met het televisieprogramma De Gouden Kooi, maar tot die tijd probeert de zender er het beste nog van te maken. Zowel op televisie als op internet is DGK nog erg populair, dat blijkt ook uit het bericht over 100%NL-dj Nienke Disco die tijdelijk in de kapitale villa introk. Dat deed Disco met een locatiestudio en vanuit het huis maakte ze live haar radioprogramma op 100%NL.

Zie ook de overzichten van:
- Februari 2008
- Januari 2008

Lees ook:Stagiair RTL Boulevard laat blog aan Monique van de Ven zien
Lees ook:Laat de ballen maar vallen op 05-03-08
Lees ook:Video ballenregen op 5-3-8-dag
Lees ook:538 Ballen vallen in grote steden
Lees ook:Disco in De Gouden Kooi

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>