Spelen met de ballen in de 53ballenj8

53ballenj8De gekleurde ballen uit het logo van Radio 538 zijn al vaker onderdeel geweest van televisiecommercials en acties. Zo vierde de zender de dag 05-03-08 door in elke provincie in Nederland 538 ballen te droppen vanuit een helikopter. De ballen van 538 zijn dit keer onderdeel van een online game. Als speler is het de bedoeling om bekende celebrities in het 538 Hotel te spotten en hen op de foto te zetten, inclusief de ballen!

Achter de ramen van het hotel zie je schimmen van bekende mensen. Wanneer je in het spel met je camera inzoomt kun je een foto van de celebrity maken. De ballen uit het logo van 538 moeten op de foto staan en dat bepaalt samen met de scherpte van de foto hoeveel punten je krijgt.

De online advergame '53ballenj8' is ontwikkeld door MediaMonk en is te spelen op de site www.53ballenj8.nl. Uit de gegevens van de Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN) blijkt dat Radio 538 het domein op 27 februari 2008 heeft geregistreerd. Recent idee dus.

Marketing manager van Radio 538, Sasja Lemmen zegt over de '53ballenj8': "Deze game sluit aan bij de merkidentiteit van Radio 538; vernieuwend en fris maar ook enigszins rebels met een knipoog. En met muziek als leidraad". Met name de schrijfwijze van de naam van het spel sluit volgens mij goed aan bij de gEnErAtIe vAn bReEzAhSlEtJeS ;)

Ik heb het spel ook even gespeeld en ach, het is wel leuk. Als je de 'celebrities' als Dries Roelvink en 538-dj Tiësto op de foto zet, dan krijg je daarna een krant te zien met de door jouw gemaakte foto en een pakkende kop. In het stukje roddelnieuws zelf komen ook telkens de ballen van 538 terug, zij blijken telkens betrokken te zijn bij de grootste schandalen van 'the rich and the famous'. Lukt het je nu niet om iemand in het 538 Hotel te fotograferen, dan krijg je te zien "Paparazzi mist mega ballen" en in de krant staat direct een oproep voor een nieuwe paparazzi.

Zie ook:
- Laat de ballen maar vallen op 05-03-08
- Video van de ballenregen op 5-3-8-dag
- 538 Laat de ballen maar vallen in tv-spot

Lees ook:Sneeuwballen gooien naar dj’s van Radio 538
Lees ook:Ballen van Radio 538 boven op mega reclamemast
Lees ook:Turn yourself on zoals in reclame van Radio 538
Lees ook:538 Ballen vallen in grote steden
Lees ook:‘Radio 6 start op 15 april, logo morgen publiek’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>