Overzicht Valentijn op de radio

Valentijn op de radioEen veel gehoorde klacht over Valentijnsdag is het feit dat die dag commercieel zo enorm wordt uitgebuit. Maar ach, het is wel leuk, zo hebben de winkeliers weer een leuke piek in de februariverkopen en kunnen radiozenders leuke en ludieke acties op touw zetten. Om door de bomen het bos weer te zien, zet Radioactive de leukste en meest opvallende Valentijnsacties op de radio op een rijtje.

Sky Radio

Non-stopzender Sky Radio heeft toch wel een van de grootste acties op het gebied van Valentijn. Naast de 'Valentijn Top 101' die de zender tussen 9:00 en 17:00 uur uitzendt, stuurt Sky ook nog eens 50 liefdeskoppels naar Parijs. Aan het bezoek van de stad van de liefde zit ook een bezoek aan het concert van James Blunt in Parijs. Blunt staat overigens ook opnieuw op de eerste plaats in de 'Valentijn Top 101'.

Q-music

Q-music heeft een lange aanloop genomen naar Valentijnsdag. Met een aantal selectierondes zocht de zender naar de ideale Q-dater, een luisteraar die met zijn/haar gezicht op een billboard van 100m2 zou komen te staan. Uiteindelijk werd het Jolanda die met de mega grote contactadvertentie (foto) naast de A12 bij Utrecht prijkt.

100%NL

Over een lange aanloop gesproken, ook 100%NL nam uitgebreid de tijd voor Valentijnsdag. Vorige week donderdag startte de zender  al met 'De Week van de Liefde'. Op Valentijnsdag zelf draait 100%NL tussen 9:00 en 17:00 uur de 'Valentijn Top 100', eentje minder dus dan bij Sky Radio. Ander verschil met Sky Radio is dat 100%NL uiteraard alleen maar Nederlandse liefdesliedjes uitzendt. De honderd mooiste liefdesliedjes op 100%NL worden afgewisseld met gedichten van luisteraars, voorgelezen door Jan van Veen. Radio 538-dj Edwin Evers vroeg de bekende stem overigens ook om langs te komen om gedichten voor te lezen. Niet bijster origineel…

Juize.FM

Juize.FM gaat nog een stapje verder dan het draaien van mooie love songs en stuurt een luisteraar naar Las Vegas om daar te gaan trouwen! Het mooie aan dat huwelijk is dat het niet rechtsgeldig is. Leuk actie dus.

Radio Veronica

Veronica biedt op Valentijnsdag de helpende hand aan mannen die de datum glad vergeten zijn. Luisteraars die echt in de problemen komen door hun liefje nergens mee te hebben verrast, die kunnen donderdag bellen met de studio. Met 'Veronica Saves Your Ass' kunnen die vergeetachtigen alsnog samen met hun geliefde een diner voor twee winnen, samen naar de bioscoop en overnachten in een hotel in hartje Amsterdam.

Vlaanderen

Ook onze zuiderburen besteden op 14 februari 2008 aandacht aan Valentijnsdag. De acties van de Vlamingen zijn zelfs nog wat origineler en uitgebreider ook. Zo organiseerde ochtendjock David de zogenaamde 'Cupidolympics', zeg maar de Olympische Spelen maar dan met vijf 'vergeten' disciplines. Concurrent Studio Brussel kwam ook met een leuk idee: radio-dj's Peter en Sofie gaan -naar voorbeeld van John Lennon en Yoko Ono- een tijd lang in bed liggen. Naast de presentatoren van StuBru is er ook plek voor 50 verliefde koppels om het bed in te duiken. Tijdens de Valentijnsnacht zullen diverse Vlaamse artiesten komen optreden.

Lees ook:Ook Valentijnsboodschappen op TMF Radio
Lees ook:Valentijn Top 101: James Blunt weer op nummer 1
Lees ook:Sky Radio stuurt 100 luisteraars naar Parijs
Lees ook:Alles is liefde een week lang bij 100%NL
Lees ook:Valentijnsdag op Radio 2: Love is on air

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>