Ferry Maat stopt bij Radio Veronica

Opmerkelijk nieuws vandaag vanuit Naarden, want Veronica-dj Ferry Maat stopt bij dat station. Na zeven jaren van het programma ‘Maat in de Middag’ bij Radio Veronica heeft Ferry Maat besloten zijn contract niet te verlengen. Ferry Maat is één van de meest legendarische deejays van Nederland. Hij begon in 1971 op de zeezender Radio Noordzee Internationaal en werkte daarna bij onder andere Tros, Radio 3, Radio 10, Radio 538 en Radio 2.

UPDATE: Patrick Kicken neemt uren van Maat over

De afgelopen 7 jaar presenteerde hij voor Radio Veronica zijn show ‘Maat in de Middag’.

Vakman

Ferry wordt algemeen beschouwd als een vakman die over een unieke stijl beschikt. Hij maakt snelle radio met zeer muzikale overgangen, die hij vanwege zijn absolute gehoor naadloos maakt. Door zijn kenmerkende radiostem is hij ook een echte personality die de muziek op onnavolgbare wijze aan elkaar praat. Op 1 oktober 2010 maakt Ferry zijn laatste ‘Maat in de Middag’ voor Veronica.

Mr Soulshow

Het bekendste programma van Ferry Maat blijft de ‘Soulshow’, waar hij 2 jaar geleden mee stopte. Deze show diende als grote inspiratiebron voor dj’s als Tiësto en Ferry Corsten. In 2006 ontving Ferry een Gouden Harp voor “zijn belangrijke bijdrage aan de Nederlandse dancemuziek met zijn legendarische programma de Soulshow” gevolgd door een Marconi Oevre Award “vanwege het feit dat hij meerdere generaties dj’s heeft geïnspireerd”. Als bekroning op zijn vakprestaties werd Maat op 17 april 2008 geridderd tot ‘Ridder in de Orde van Oranje-Nassau’.

Jongere generatie

Ferry Maat: “Het waren zeven mooie jaren bij Radio Veronica, maar nu ze steeds meer gaan opschuiven met het format richting de 2000′s is het een goed moment voor mij om wat nieuws te gaan doen. Dan moet je het toch overlaten aan een jongere generatie deejays vind ik. Maar ik sta open om bij een andere omroep weer programma’s te gaan maken die bij mij passen, dat is mijn grote liefde en daar liggen mijn “roots”. Volgend jaar zit ik 40 jaar bij de radio en het zal mij benieuwen bij welk station ik dat ga vieren. Daarnaast ben ik bij Radio Veronica enorm geïnteresseerd geraakt in de ontwikkeling van de moderne media, daar wil ik absoluut bij betrokken blijven. Mijn agenda is nu even lekker leeg, maar het verleden heeft aangetoond dat er altijd weer iets nieuws op mijn pad komt”.

Invloed

Uunco Cerfontaine, programmadirecteur Radio Veronica: “Ik vind het jammer dat Ferry heeft besloten te stoppen met ‘Maat in de Middag’, maar ik respecteer zijn beslissing. Hij zal altijd een legendarische deejay blijven die de sound van een hele generatie deejays heeft beïnvloed. Ik wens hem een hele fijne tijd in goede gezondheid toe.”

Opvolging

Binnenkort zal bekend worden welke deejay het timeslot van Ferry Maat na 1 oktober voor z’n rekening gaat nemen.

ZIE OOK:
- Lintje voor Veronica-dj Ferry Maat
- Ferry Maat in het verkeerde tijdperk geboren
- Legendarische Soulshow stopt

Lees ook:Ferry Maat in het verkeerde tijdperk geboren
Lees ook:Legendarische Soulshow stopt
Lees ook:De allerlaatste Soulshow van Ferry Maat
Lees ook:Ferry Maat slaat aan het podcasten
Lees ook:Lintje voor Veronica-dj Ferry Maat

8 Reacties // Reageer

8 thoughts on “Ferry Maat stopt bij Radio Veronica

  1. Jeffrey

    Ontzettend jammer, totaal niet verwacht. Maar ik gun hem straks ook een goed pensioen.

    Een waardige opvolger is niet moeilijk te vinden: JEROEN VAN INKEL!!

      /   Reply  / 
  2. Arjen

    Ik voel een nieuwe plek aankomen voor Rick van Velthuysen, en een relaunch van Middagrick…

      /   Reply  / 
  3. eric

    Ferry Maat kan mooi bij KX radio of SoulRadio aan de slag!
    En eh……….Jeroen van Inkel gaat echt niet naar Veronica terug als die zo weinig spreektijd heeft bij die club. En niet te vergeten die beperkte playlist van ze.

      /   Reply  / 
  4. eric

    Wessel van Diepen of Jeroen Nieuwenhuize zijn een goede vervanger voor Ferry Maat. Zij kunnen met weinig spreektijd erg goed uit de voeten. En wat een dijk van een stem hebben zij.

      /   Reply  / 
  5. Jeffrey

    Ik weet niet of Jeroen Nieuwenhuize mogelijk is. Hij is momenteel nog verknocht aan de Top 40. Wessel van Diepen zou een goede optie zijn, heeft een Veronica-verleden. Eigenlijk vind ik dat nog het belangrijkste: iemand die het Veronica-gevoel kan overbrengen.

      /   Reply  / 
  6. Kees

    Dat is echt een aderlating. Ferry was een zeer prettig gezelschap in de middagen op het werk.

      /   Reply  / 
  7. Dennis

    Eindelijk! Kan niet wachten tot het 1 oktober is. Dacht je eindelijk van die Soulshow af te zijn, blijf je lastig gevallen worden elke dag met die “classic”, bah! En ook steeds weer die flauwe grappen die gemaakt moeten worden op nieuws items. In al die tijd heb ik nog nooit, maar dan ook nog nooit ook maar 1 leuke grap gehoord. En iedere keer weer dat stukje vliegveldomroepgedoe dat een half muzieknummer doorloopt. Nee hoor, ik ben blij als hij opgehoepeld is. Van mij mogen ze 3 uur nonstop gaan draaien, zonder presentator.

      /   Reply  / 
  8. Walter

    Als het maar geen Vincent de lijster is wat is die slecht wat een rot stem voor de radio lopen echt wel meer talenten rond dan hij.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>