Legendarische Soulshow stopt

Ferry Maat en de Soulshow. Twee begrippen die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Met zijn legendarische radioprogramma heeft Maat méér dan één generatie aan dj's geïnspireerd. Al 36 jaar lang maakt de 61-jarige Ferry de Soulshow en helaas komt daar een einde aan. De Soulshow stopt.

De Soulshow bestaat al sinds 1972 en wist al snel een grote groep trouwe luisteraars aan zich te binden. Ferry Maat inspireerde met zijn programma veel producers en dj's als Tiësto, Ferry Corsten en Armin van Buuren die nu alledrie tot de wereldtop van dj's behoren.

Maat was de eerste dj die een Gouden Harp kreeg. Deze oeuvreprijs werd in 2006 aan hem toegekend voor zijn belangrijke bijdrage aan de Nederlandse dancemuziek. Na deze prijs volgden er nog meer waaronder de Marconi Oeuvre Award. In april van dit jaar werd Ferry Maat ook nog eens onderscheiden tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

In oktober 2007 bestond de SoulshowÂ’35 jaar en dit jubileum werd gevierd met een negen uur durende uitzending van de 'Soulshow Top 100'. Die jubileumlijst kwam binnen een dag op nummer één te staan in de Nederlandse iTunes Top 100. In april 2008 kwam er een cd uit van de Soulshow Top 100 en kort daarop volgde ook de wekelijkse Podcast van de Soulshow.

Maat blijft op de radio

Dat Ferry Maat helemaal van de radio zal verdwijnen is ondenkbaar. De radio-dj zal nog iedere werkdag te horen zijn op Radio Veronica met zijn programma 'Maat in de Middag'. Tot het einde van het jaar blijft Ferry gewoon de Soulshow erbij doen. Vanaf januari 2009 zal hij zich volledig gaan richten op zijn middagshow.

Reactie van Mister Soulshow

"De beslissing was moeilijk, maar nu 't zover is kan ik alleen maar terugkijken op een fantastische periode in mijn leven. Als je er achter komt dat je show van invloed is geweest op de carrière van een flink aantal top-dj's, besef je dat 't allemaal niet voor niets is geweest. De laatste vijf jaren Soulshow bij Radio Veronica waren weer als vanouds en de prijzenregen zal ik niet snel vergeten. Het afgelopen jaar heb ik problemen met mijn gezondheid gehad en dat is de reden dat ik nu stop met de Soulshow. Vanaf januari kan ik me dan volledig op 'Maat in de Middag' concentreren, want stoppen met radio?? …..NEVER!!".

Jammer dat de Soulshow stopt, daarmee komt een einde aan een legendarisch programma waarvan ik slechts een aantal jaren heb kunnen genieten. De beslissing is wel te begrijpen, want Maats gezondheid gaat natuurlijk voor alles. En gelukkig blijft Ferry Maat nog wel op de radio te horen!

Zie ook:
- Lintje voor Veronica-dj Ferry Maat

Lees ook:De allerlaatste Soulshow van Ferry Maat
Lees ook:Ferry Maat in het verkeerde tijdperk geboren
Lees ook:Ferry Maat viert Soulshow-feest bij Radio Veronica
Lees ook:Ferry Maat slaat aan het podcasten
Lees ook:Lintje voor Veronica-dj Ferry Maat

1 Reacties // Reageer

One thought on “Legendarische Soulshow stopt

  1. Eric

    Waarom neemt iemand het stokje niet over?
    Dat is bij 538 ook met dance department gebeurd.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>