De allerlaatste Soulshow van Ferry Maat

Aan alles komt een einde en helaas ook aan de legendarische Soulshow van Ferry Maat. In de 36 jaar dat het programma bestaat, is het een heus begrip geworden. Zaterdag 13 december 2008 komt er een einde aan het tijdperk Soulshow, want dan presenteert Ferry Maat voor de allerlaatste keer zijn soulprogramma. Overigens blijft Maat wél op de radio te horen, elke werkdag maakt hij bij Veronica nog het programma ‘Maat In De Middag’.

 

Het programma van Ferry Maat dat het grote publiek bekend maakte met Soul, Funk en R ‘n’ B, heeft geschiedenis geschreven en is bekroond met vele prijzen. In 2007 won Ferry nog een Marconi Oeuvre Award van Broadcast Press Hilversum. De vakjury roemde Ferry om zijn baanbrekende werk waarmee Nederland kennis maakte met soul, funk en disco. Gedurende de Soulshow die zaterdag tussen 19:00 en 21:00 uur te horen is bij Radio Veronica zal Ferry de luisteraars voor de laatste keer verrassen met de beste Soulshow-platen ooit gemaakt. Daarnaast is er een beroemde Amerikaanse artiest te gast in de Radio Veronica-studio en zijn aanwezigheid zal niet onopgemerkt blijven.

Ferry Maat

Ferry Maat en zijn ‘Soulshow’ vormen een begrip, niet alleen voor luisteraars, maar ook binnen radioland. De Soulshow bestaat sinds 1972 en wist al snel een grote groep trouwe luisteraars aan zich te binden. Ferry Maat inspireerde met zijn programma veel producers en dj’s als Tiësto, Ferry Corsten en Armin van Buuren die nu alledrie tot de wereldtop van dj’s behoren. Ferry Maat was de eerste dj die een Gouden Harp kreeg. Deze vakprijs werd in 2006 aan hem toegekend voor zijn belangrijke bijdrage aan de Nederlandse dancemuziek. Na deze prijs volgden er nog meer waaronder de Marconi Oeuvre Award. In april van dit jaar werd Ferry Maat ook nog eens onderscheiden tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Stoppen? NEVER!

‘Mister Soulshow’ Ferry Maat: “De beslissing was moeilijk, maar nu ‘t zover is kan ik alleen maar terugkijken op een fantastische periode in mijn leven. Als je er achter komt dat je show van invloed is geweest op de carrière van een flink aantal top-dj’s, besef je dat ‘t allemaal niet voor niets is geweest. De laatste vijf jaren ‘Soulshow’ bij Radio Veronica waren weer als vanouds en de prijzenregen zal ik niet snel vergeten. Het afgelopen jaar heb ik problemen met mijn gezondheid gehad en dat is de reden dat ik nu stop met de ‘Soulshow’. Vanaf januari kan ik me dan volledig op ‘Maat in de Middag’ concentreren, want stoppen met radio?? …..NEVER!!

Ferry Maat blijft dus gewoon iedere werkdag te horen met ‘Maat In De Middag’ dat tussen 13:00 en 16:00 uur wordt uitgezonden op Radio Veronica. Net als een groot aantal eerdere uitzendingen van de Soulshow, is zijn laatste uitzending na afloop terug te luisteren als podcast. Downloaden van de laatste Soulshow kan in op de speciale podcast-pagina van Radio Veronica.

Zie ook:
- Legendarische Soulshow stopt
- Lintje voor Veronica-dj Ferry Maat

Lees ook:Ferry Maat in het verkeerde tijdperk geboren
Lees ook:Legendarische Soulshow stopt
Lees ook:Ferry Maat slaat aan het podcasten
Lees ook:Ferry Maat stopt bij Radio Veronica
Lees ook:Lintje voor Veronica-dj Ferry Maat

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “De allerlaatste Soulshow van Ferry Maat

  1. Pingback: Gewijzigde programmering zaterdag(nacht) op Veronica | Radioactive

  2. Pingback: Ferry Maat stopt bij Radio Veronica | Radioactive

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>