TMF Radio slaat vleugels uit naar België: radio op maat

TMF Radio BelgiëHerinner je de periode nog dat muziek-zenders op televisie nog muziek uitzonden? Op een gegeven moment bleek TMF goed te scoren in de doelgroep en breidde de zender in 1998 uit naar België waar het net als in Nederland ook de TMF Awards organiseert. Bij ons heeft TMF inmiddels ook een eigen radiozender dat te ontvangen is via de kabel en via internet. In België lanceert TMF nu ook radio, maar net een tikkie anders.

In tegenstelling tot TMF op televisie gaat het bij TMF Radio nog wel hoofdzakelijk om de muziek. Het TMF Radio in België is volgens een nieuw concept waarbij de muziek volledig is afgestemd op de 'mood' van de luisteraar.

Op de site van TMF Radio kun je met de radiospeler een aantal keuzes maken. De database bevat meer dan 100.000 muzieknummers en die zijn verdeeld over verschillende muziekstijlen. Eerst kun je een keuze maken uit muziekgenre dat je graag wilt horen; Hits, Party, Rock, Alternative, Essentieel Belgisch, Urban. Daarna kun je nog een verfijning aanbrengen door zaken als het jaartal, de dansbaarheid, de mood, populariteit, stem (man/vrouw) of gevoeligheid van de muziek te kiezen.

Streams voor bepaalde moods zijn niet helemaal nieuw, zie ook het initiatief van de KRO met de moodstreams. TMF Radio in België gaat echter veel verder en biedt met 100.000 nummers een zeer grote keuzemogelijkheid. Daarnaast kun je de nummers uit een bepaalde mood zelf kiezen en zijn de liedjes direct geladen (dus geen buffering). Een compleet ander concept dus dan TMF Radio in Nederland waarbij de luisteraar "The hits, the whole hits, and nothing but the hits" voorgeschoteld krijgt.

Zie ook:
- Moodstreams: KRO peilt stemming radioluisteraar

Lees ook:Moodstreams: KRO peilt stemming radioluisteraar
Lees ook:DJ’s Radio 538 kiezen nummers voor Idols-finalisten
Lees ook:Themaweek op Radio 2: het beste uit vijftig jaar popmuziek
Lees ook:KRO Moodstreams doet hip met Hyves
Lees ook:The Police in de moodstream van de KRO

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>