3FM vraagt om creatieve donaties

Het duurt nog wel even voordat het Glazen Huis van 3FM in Groningen wordt opgebouwd, maar de voorbereidingen voor de Serious Request-week in december zijn al in volle gang. Eén van de zaken die ver vooruit gepland moet worden, zijn de kerstkaarten die jaarlijks gemaakt worden. 3FM roept nu alvast ontwerpers op om een creatieve donatie te doen voor 3FM Serious Request. Voor de actie in december wordt een set van vijf kerstkaarten op de markt gebracht met kerstzegels. De opbrengst van de kaarten gaat naar het doel van 3FM Serious Request: malariabestrijding.

De kaarten moeten nog wel ontworpen worden en daarom vraagt 3FM creatief talent een tof kerstkaartontwerp te doneren en malaria een gevoelige slag uit te delen.

Ontwerpen voor kaarten kunnen voor 7 september 2009 gestuurd worden naar [email protected]. De winnende vijf kaarten komen met naamsvermelding in 200.000 pakketjes die overal in Nederland verkocht zullen worden. Zo steun je op eigen wijze 3FM Serious Request. De opbrengst van de kaarten gaat naar het Rode Kruis voor de strijd tegen malaria.

Serious Request 2009

In december 2009 vraagt 3FM Serious Request vanuit het Glazen Huis te Groningen aandacht voor malaria. Deze verwoestende ziekte doodt jaarlijks bijna één miljoen mensen, waarvan het overgrote deel kind is en jonger dan vijf jaar. Jaarlijks wordt 247 miljoen maal de diagnose malaria gesteld en dit risico lopen 3,3 miljard mensen in 109 verschillende landen. Complicaties van malaria, zoals ernstige bloedarmoede, zijn verantwoordelijk voor nog eens miljoen dodelijke slachtoffers.

Omdat malaria te behandelen is, omdat malaria te voorkomen is, omdat dus veel teveel mensen jaarlijks slachtoffer van deze ziekte worden, is dit de stille ramp waarvoor 3FM met Serious Request actie voert en geld inzamelt samen met het Rode Kruis.

Lees ook:Serious Request dit jaar in teken van malaria
Lees ook:Gerard Joling op kerstkaarten 3FM
Lees ook:3FM Serious Request 2009 tegen malaria: wat is er gedaan met de 7.113.447 euro?
Lees ook:Finale Glazen Huis live op 3FM en Nederland 3
Lees ook:Glazen Huis na vier dagen over de 1.000.000 euro

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>