Serious Request dit jaar in teken van malaria

De locatie voor het Glazen Huis 2009 maakte 3FM vorige maand al bekend: de Grote Markt in Groningen. Met nog iets minder dan acht maanden te gaan totdat Serious Request van start gaat, heeft het radiostation nu ook het goede doel onthuld. 3FM vraagt dit jaar samen met het Rode Kruis aandacht voor malaria. Deze verwoestende ziekte doodt jaarlijks bijna één miljoen mensen, waarvan het overgrote deel kind is en jonger dan 5 jaar. Jaarlijks wordt 247 miljoen maal de diagnose malaria gesteld en dit risico lopen 3.3 miljard mensen in 109 verschillende landen.


Complicaties van malaria, zoals ernstige bloedarmoede, zijn verantwoordelijk voor nog eens miljoen dodelijke slachtoffers. Omdat malaria te behandelen is, omdat malaria te voorkomen is, omdat dus veel teveel mensen jaarlijks slachtoffer van deze ziekte worden, is dit de stille ramp waarvoor 3FM met Serious Request actie voert en geld inzamelt samen met het Rode Kruis

Malaria

Met 3FM Serious Request zet het radiostation zich dit jaar voor de zesde keer samen met het Rode Kruis in voor een stille ramp. In 2009 vraagt men met de benefietactie aandacht voor malaria. Het Rode Kruis speelt wereldwijd een belangrijke rol in het gevecht tegen deze ziekte. Sinds 2002 heeft het Rode Kruis 13,5 miljoen muskietennetten gedistribueerd die bescherming bieden aan ruim 17,5 miljoen mensen. In de afgelopen drie jaar heeft het Rode Kruis 289.000 levens kunnen redden van mensen die als gevolg van malaria ziek werden.

Om het aantal dodelijke slachtoffers drastisch terug te dringen gaan in 2009 en 2010 honderdduizenden lokale Afrikaanse Rode Kruis vrijwilligers muskietennetten distribueren en voorlichting te geven. Het Rode Kruis kan als neutrale organisatie hulp verlenen in gebieden die voor andere organisaties niet toegankelijk zijn en zo de meest kwetsbare mensen bereiken. 

In 2008 bracht Serious Request in Nederland 5.637.937 euro op voor vluchtelingenhulp.

De hele top honderd is mee te lezen via de website van Radio 2.

Dit radioblog is genomineerd voor Nobiles Blogger ’09.
Stem hier op Jorn en daarmee op Radioactive.blog.nl!

Lees ook:3FM vraagt om creatieve donaties
Lees ook:Glazen Huis 2010 voert actie voor Kinderen en HIV
Lees ook:3FM Serious Request 2009 tegen malaria: wat is er gedaan met de 7.113.447 euro?
Lees ook:Glazen Huis duurt dit jaar 12 uur langer
Lees ook:Serious Request dagelijks ook op televisie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>