’3FM Serious Request moet naar Amersfoort’

Als we Groningen moeten geloven, dan is die stad al helemaal klaar om het Glazen Huis van 3FM dit jaar te kunnen ontvangen. Zoals eerder gemeld, is er een hevige strijd tussen een groot aantal steden in Nederland om de actie Serious Request naar zich toe te trekken. Want naast veel geld voor het goede doel is het Glazen Huis ook een ware trigger voor bezoek aan de stad waar het staat. Groningen heeft op papier alles al tot in de puntjes voorbereid, als we deze site mogen geloven. Nu heeft ook Amersfoort een dergelijke promotiesite waarmee duidelijk moet worden waarom Serious Request naar die stad moet komen.

Het is in 2009 precies 750 jaar geleden dat Amersfoort stadsrechten kreeg en daarom heerst er in die stad gedurende het hele jaar een feeststemming. Om het jaar in stijl af te sluiten, voert men actie om het Glazen Huis op de Hof in Amersfoort te krijgen. Met de site SRnaarAmersfoort.nl wordt geprobeerd om zoveel mogelijk stemmen op te halen. Al die stemmen moeten een petitie vormen waarmee 3FM overgehaald moet worden om Serious Request dit jaar in Amersfoort te organiseren.

Het initiatief voor SRnaarAmersfoort.nl komt van QFM, de lokale jongerenomroep van Amersfoort. Het idee is ontstaan toen Pelle Kuipers afgelopen Serious Request zes dagen lang aan de radio gekluisterd zat en als grap tegen zijn collega Mathijs van der Hurk zei dat het wel leuk zou zijn om het Glazen Huis in 2009 in Amersfoort te hebben.

Die grap is inmiddels uitgegroeid tot een ’Serious Action’ en de missie is niet mis te verstaan: “Ons streven is minstens 50.000 Amersfoorters en aanhangers van 3FM de petitie te laten tekenen. Doormiddel van acties en zowel lokale als landelijke media aandacht willen we van deze actie een succes maken! Als dit getal behaald is stappen we naar de gemeente en naar 3FM om het Glazen Huis naar Amersfoort te halen!“, aldus Mathijs van der Hurk.

Poll

Rechts op deze site staat een poll met de vraag waar het Glazen Huis volgens jou moet komen te staan in 2009. De tussenstand wijst uit dat de meningen erg verdeeld zijn, via de mail kreeg ik nog de opmerking dat de optie ‘nergens’ niet in de poll opgenomen is. Het is wel duidelijk dat veel steden het huis graag verwelkomen; Radio 3FM heeft dit jaar in ieder geval alle keus!



Dit radioblog is genomineerd voor Nobiles Blogger ’09.
Stem hier op Jorn en daarmee op Radioactive.blog.nl!

Alvast dank voor je stem! En vergeet je e-mailadres niet achter te laten bij het stemmen, want iedere 100ste stemmer wint ook prijzen!


Lees ook:Opnieuw actie om Glazen Huis naar Amersfoort te halen
Lees ook:Groningen helemaal klaar voor Glazen Huis
Lees ook:Mini-cd met nummers over Glazen Huis uitgebracht
Lees ook:Even voorstellen: 10 initiatieven voor slaapplek Glazen Huis
Lees ook:30.000 Flesjes water voor het Glazen Huis

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “’3FM Serious Request moet naar Amersfoort’

  1. Pingback: Shortlist 3FM Glazen Huis 2009 bekend | Radioactive

  2. Pingback: Opnieuw actie om Glazen Huis naar Amersfoort te halen | Radioactive

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>