Groningen helemaal klaar voor Glazen Huis

Het Glazen Huis van 3FM is niet alleen op de radio een succes, ook de stad die het huis verwelkomt kan rekenen op een grote toestroom aan bezoekers. De strijd om de plek voor het Glazen Huis van 2009 is nu al volop bezig. Daags na het einde van Serious Request 2008 leek een vergunnings-aanvraag er op te duiden dat het huis dit jaar weer terugkeert naar Utrecht, maar nu lijkt Groningen ook helemaal klaar om zes dagen lang drie dj’s uit te laten hongeren. Marketing Groningen heeft de website voor Serious Request in Groningen al klaar en daarop is het volledige plan te lezen over hoe en waar het Glazen Huis kan komen te staan.

UPDATE: Glazen Huis 2009 inderdaad naar Groningen

Samen met de gemeente Groningen heeft stadspromotor Marketing Groningen een promotieplan opgesteld voor 3FM Serious Request 2009. Met dit plan wil de stad het radiostation overhalen om het Glazen Huis eind december in Groningen op te bouwen. Op de website SeriousRequestInGroningen.nl verklaart de gemeente Groningen dat ’7 tot en met 27 december 2009 de Grote Markt (bijna 4.000 m2) kosteloos beschikbaar gesteld wordt ten behoeve van het Glazen Huis’. De gemeente benadrukt dat de stad naast de Grote Markt nog een aantal andere pleinen en openbare ruimtes heeft die zich lenen voor dit doel.

Tijdens Eurosonic/Noorderslag 2009, waar 3FM ook aanwezig was, heeft Groningen al een gesprek gehad met het publieke radiostation om de mogelijkheden rondom het Glazen Huis te bespreken. De stad lijkt er -in samenwerking met de provincie- alles aan te doen om het hele circus in december naar de Martinistad te halen. Op de site verklaren de Gemeente Groningen en de Provincie Groningen dat zij de productiekosten van het Glazen Huis van €75.000 gezamenlijk zullen financieren.  

Je moet weten dat 99% van alle berichten die je op Radioactive leest, geschreven wordt vanuit Groningen. Ik kan je vertellen dat de Grote Markt veelvuldig gebruikt wordt voor grote feesten (dj’s als Armin van Buuren die komen draaien, eerstejaarsintroducties). Het spektakel van het Glazen Huis kan de stad Groningen ook wel aan en wanneer je de proactieve houding van de gemeente ziet, moet de actie wel een succes worden mocht het daadwerkelijk in Groningen plaatsvinden!

Waar moet het Glazen Huis 2009 volgens jou komen te staan? Laat het weten in de poll hier rechts op de site »

Zie ook:
- Hevige strijd tussen steden om het Glazen Huis
- Glazen Huis 3FM in 2009 weer in Utrecht?

Lees ook:Glazen Huis 3FM in 2009 weer in Utrecht?
Lees ook:Bouwput Groningen gedempt voor Glazen Huis
Lees ook:Foto’s bekendmaking locatie Glazen Huis
Lees ook:Delegatie 3FM bezoekt Groningen voor Glazen Huis
Lees ook:Niet iedereen blij met Glazen Huis in Groningen

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Groningen helemaal klaar voor Glazen Huis

  1. Mark (uit Amsterdam)

    Het moet gewoon in Groningen komen. Zo´n mooie sfeer heerst daar, maar men kijkt natuurlijk ook of ze veel geld daar zullen doneren?

      /   Reply  / 
  2. Arjan

    hij hoort nu gewoon in het Noorden te komen!!!

    check de vele internetpolls en hyves waar Groningen als winnaar uit de bus komt!

      /   Reply  / 
  3. aaron

    WAT IS DIT NOU ??? WAAROM STAAT ENSCHEDE NIET BIJ DE POLL IEDEREEN WIL NATUURLIJK ENSCHEDE
    EN WE HEBBEN OOK EEN HYVE, NU AL MEER DAN 13.000
    LEDEN
    WORD OOK LID !
    http://www.glazenhuisenschede09.hyves.nl

      /   Reply  / 
  4. Jos

    Hoop zowieso dat Ekdom en Veenstra Veenstra naar Groningen komen. Sleept Groningen serious request binnen, dan neem ik die week vrij!

      /   Reply  / 
  5. willem

    gerard giel en alle anderen moeten gewoon naar groningen komen het is gewoon de stad bij uitstek voor het glazen huis

      /   Reply  / 
  6. Pingback: ‘3FM Serious Request moet naar Amersfoort’ | Radioactive

  7. Pingback: Shortlist 3FM Glazen Huis 2009 bekend | Radioactive

  8. Syl

    het glanzenhuus heurt in enschede thuus !

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>