Internationale award voor ’3FM Serious Request’

3FM Serious RequestAl twee maal won 3FM het Gouden Radio-Oortje voor hun eindejaarsactie voor het goede doel: 3FM Serious Request. De editie van 2007 heeft woensdag de prestigieuze internationale AIB Award gewonnen. Daar-naast kreeg Serious Request een eervolle vermelding als succesvol crossmediaal evene-ment.

De AIB Award werd woensdagavond uitgereikt in Londen. De drie dj's Rob Stenders, Gerard Ekdom en Michiel Veenstra, die afgelopen jaar in het Glazen Huis zaten, waren niet aanwezig om zelf de prijs in ontvangst te nemen. Gelukkig kon zendermanager Florent Luyckx de award namens het drietal in ontvangst te nemen.

De zendercoördinator was niet te beroerd om een reactie te geven op het winnen van de prijs: "Deze internationale onderscheiding onder-streept dat Serious Request in het buitenland als een succesvol en vernieuwend Nederlands format wordt herkend". Ik denk dat Luyckx daarin wel gelijk heeft, er worden weinig echt nieuwe formats geïntroduceerd op de Nederlandse radio.

Nu het Serious Request-format een succes blijkt te zijn (zowel voor het goede doel als voor de luistercijfers), organiseert 3FM dit jaar voor de vijfde keer samen met het Rode Kruis een Serious Request voor een goed doel. In de week voorafgaand aan de kerstdagen sluiten drie dj's zich zes dagen lang op in een glazen studio, die dit jaar in Breda staat. Zes dagen lang maken ze 24 uur per dag radio, zonder ook maar een hap eten tot zich te nemen. Luisteraars kunnen tegen betaling verzoeknummers aanvragen en zelf acties op touw zetten om geld in te zamelen.

Zie ook:
- 3FM wint voor tweede keer met Serious Request
- 3FM Glazen Huis staat dit jaar in Breda

Lees ook:3FM wint voor tweede keer met Serious Request
Lees ook:DJ’s 3FM in onzekerheid over plek in Glazen Huis
Lees ook:3FM Serious Request 2008 vrijdag van start
Lees ook:Gerard Ekdom beschikbaar voor Glazen Huis in Groningen
Lees ook:100.000 Bezoekers verwacht voor Glazen Huis

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Internationale award voor ’3FM Serious Request’

  1. Pingback: DJ’s 3FM in onzekerheid over plek in Glazen Huis | Radioactive

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>