Gerard Ekdom beschikbaar voor Glazen Huis in Groningen

“Zometeen over Serious Request lullen op de najaarspresentatie van de publieke omroep. Dat soort bijeenkomsten moet je niet nuchter beleven!”. Die tekst schreef Gerard Ekdom donderdagmiddag op zijn Twitter. De radio-dj mocht bij de najaarspresentatie namens 3FM vertellen wat de plannen van het radiostation zijn voor de komende maanden. Het belangrijkste evenement is natuurlijk Serious Request met als hoogtepunt het Glazen Huis. Wie er dit jaar in plaatsnemen is niet bekend, maar Gerard Ekdom stelt zich wel beschikbaar.


Serious Request

Radio 3FM houdt elk jaar van 19 tot en met 24 december een benefietactie onder de naam ‘Serious Request’. Als belangrijk onderdeel van de actie nemen drie dj’s van het radiostation plaats in het zogenaamde Glazen Huis. Vanuit dat huis maken de dj’s 24 uur per dag non-stop radio en mogen ze al die dagen niets eten. Ze doen dat om geld in te zamelen voor het goede doel. Dit jaar zet 3FM zich middels Serious Request in voor de wereldwijde bestrijding van malaria. En dat is hard nodig want nog steeds sterft er elke 30 seconden ergens in de wereld een kind aan malaria.

Beschikbaar

Welke drie radiomakers in 2009 in het Glazen Huis mogen zitten, wordt doorgaans tot kort voor de start geheim gehouden. Het is dus nog niet bekend wie het huis eind december zes dagen lang gaan bewonen, maar de kans bestaat dat Gerard Ekdom één van de drie is. Hij heeft zich in ieder geval voor komende editie beschikbaar gesteld, zo vertelde hij donderdag bij de najaarspresentatie.

€ 4 miljoen

Het Glazen Huis staat dit jaar in Groningen, maar vorig jaar was de glazen radiostudio opgezet op de Grote Markt in Breda (fotoverslag). Heel veel steden in Nederland streden dit jaar om het Glazen Huis naar zich toe te halen, want het trekt enorm veel mensen aan van buitenaf. Op de najaarspresentatie van de publieke omroep werd onthuld dat Breda in 2008 maar liefst 200.000 extra bezoekers kon verwelkomen en dat de stad vier miljoen euro verdiend heeft aan alle toeristen die op het Glazen Huis afkwamen. Dat is een mooi vooruitzicht voor Groningen!

Lees ook:Gerard Ekdom, Giel Beelen en Coen Swijnenberg in Glazen Huis 2010
Lees ook:Ekdom, Schollaardt en Beelen in het Glazen Huis Groningen
Lees ook:Wat gebeurt er na het Glazen Huis op 3FM?
Lees ook:Routinier Ekdom samen met Stenders en Veenstra in Glazen Huis
Lees ook:Glazen Huis Groningen op 706.174 euro na dag #3

8 Reacties // Reageer

8 thoughts on “Gerard Ekdom beschikbaar voor Glazen Huis in Groningen

 1. evert

  ben benieuwd! ik gok zelf op gerard, paul en michiel

    /   Reply  / 
  1. Jorn

   En Stenders dan? Ook wel legendarisch, denk aan 2007 :D

     /   Reply  / 
   1. evert

    nee, nieuwe generatie. misschien wel domien ipv michiel… paul was de verrassing vorig jaar en errug goed

      /   Reply  / 
 2. Bastiaan

  Mijn trio: Michiel, Paul en Gerard!

    /   Reply  / 
 3. Jasper

  Annemieke, Ekdom, en Domien, ofwel:

  serious Request = DNÆkdom!

    /   Reply  / 
 4. Pieter

  Stenders sowieso, Michiel en Gerard. En van mij mag in plaats van Gerard ook Giel, maar dat zullen niet veel het met mij eens zijn .

    /   Reply  / 
 5. evert

  twitter Coen: net kerststerrencircus afgezegd…. zou hij gewoon in het huis zitten dus…

    /   Reply  / 
 6. evert

  twitter van Paul Rabbering: Serious Request reis naar Sumatra doornemen. Mijn conclusie: Paul gaat niet het huis in maar de plek die Eric Corton jaren heeft ingenomen (rapportages etc.) invullen voor dit jaar.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>