“Digitaal gadget is een succes”

Net drie weken na de lancering van een online gadget trekt Radio Digitaal al haar conclusie: "het digitale gadget is een succes", dat meldt Talpa Fan. Begin mei kwam het online radioplatform van Talpa, Radio Digitaal, met een zogenaamde gadget waarmee het mogelijk is de zenders van Radio Digitaal onder andere via Hyves te beluisteren. De toepassing ging 5 mei 2008 online en leverde ruim 780.000 streamstarts op.

Zelf ben ik de radioplayer van Radio Digitaal nog bij niemand op Hyves tegengekomen, maar blijkbaar hebben veel anderen het gadget wel geïmplementeerd op hun profielsite. Het gadget werkt overigens ook bij andere personal startsites zoals iGoogle en Netvibes.

De cijfers van de eerste drie weken dat de webplayer live is, laten zien dat 80% van de luisteraars online via een pagina van Hyves of iGoogle luistert. De resterende 20% heeft de player van Radio Digitaal gedownload (de zogenaamde desktopvariant) en gebruikt 'm dus als radio op de computer.

Sinds het moment dat het nieuwe gadget beschikbaar is, heeft het ruim 780.000 streamstarts opgeleverd. Hierbij gaat het om alle zenders die aangeboden worden via het gadget, waaronder een groot aantal themazenders van Radio Digitaal en stations als Radio 538, Radio 10 Gold en Juize.FM. Het aantal van 780.000 heeft betrekking op het aantal keren dat een stream gestart werd. Dat zegt dus niets over het aantal gebruikers en ook niets over de tijdsduur dat de gebruikers naar de radiozenders luisteren.

Zie ook:
- Voor het eerst radio op Hyves
- Zomerradio nieuwe zender Radio Digitaal

Lees ook:Voor het eerst radio op Hyves
Lees ook:Nog meer radio op Hyves
Lees ook:KXradio nu ook via Hyves en iGoogle te beluisteren
Lees ook:‘Deze zomer drie nieuwe kanalen op Radio Digitaal’
Lees ook:Radio Digitaal lanceert nieuw station: Pure Pop Radio

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>